כאבי גב ושיאצו

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

29/11/2002 | 13:44 | מאת: שלומי

שלום, אני סובל מזה שנתיים מכאבי גב ולאחר שפיזיו' לא עזרה, הגעתי לרפואה משלימה. כאבי הגב החלו בגב התחתון אך לאורך הזמן הם החלו להתפשט כלפי מעלה ומופיעים גם בשעת מנוחה ולא רק בשעת מאמץ. (בהתחלה זה היה רק בשעת מאמץ) הייתי אצל רופא(שמתמחה ברפואה משלימה) שהמליץ לי לעבור שיאצו ויש לי מספר שאלות: א. אשמח בכמה משפטים לקבל מידע על שיאצו. ב. הבנתי (משאלות קודמות) ששיאצו טוב לגב תחתון, האם הוא טוב גם למצב שהכאב מתפשט , כמו שתיארתי? ג. בבדיקת CT שעברתי מצאו בלט באחת החוליות בגב, אך הרופא שבדק אותי לאחר שראה את ה CT וכן את צילומי הרנטגן אמר שהכאבים נובעים משרירים תפוסים (הוא בדק אותי והגיע למסקנה שהשרירים תפוסים), ואני לא אגיד שהוא שלל את הממצאים מהבדיקות, אבל הוא הוביל את המשך השיחה וההחלטה על הטיפול כנגזרת של השרירים התפוסים. השאלה היא האם במשך שנתיים שרירים יכולים להיות תפוסים וכן האם אין חשיבות לבדיקות והאם הם לא אומרים משהו שאמור להשפיע על החלטתו? בנוסף, האם יש טיפולים אחרים בנוסף לשיאצו המומלצים. (טווינא?) אשמח לקבל תגובות בנושא. תודה.

08/12/2002 | 11:40 | מאת: אריה א.

הי שלומי, א. שיאצו היא אומנות ריפוי שמקורה ביפן, המנצלת את כוח המגע והלחיצה כדי לאפשר לכל אחד מאיתנו ליצור קשר עם יכולת הריפוי העצמי שלנו. בטיפול שיאצו המטפל לוחץ עם אגודוליו, אצבעותיו, כפות ידיו ולפעמים מרפקיו, ברכיו וגליו, כדי לתת שחרור לשרירים מתוחים, ותמיכה באיזורים חלשים. מקבל עיסוי השיאצו חש רגיעה עמוקה ועם זאת נמרצות רבה ותחושה של קשר עם כל איבר בגופו. ב. ברור ששיאצו טוב לכאב מתפשט כי בטיפול אין עובדים נקודתית במקום הכאב, אלא עובדים על כל הגוף כיחידה אחת וכמובן עובדים על נקודות שמהן ניזון הכאב. כלומר במשך הטיפול המטפל עובד בדרך כלל, על כל הגוף: זרועות, רגליים, גב, בטן, צוואר וראש. טיפול כולל זה מחזיר למטופל את תחושת הקיום והחיבור לגופו, לא רק בחלק שבו קיימת הבעיה העכשווית. ג. השרירים יכולים להיות תפוסים גם כל החיים וכל זאת כתוצאה מאורח החיים. מטפל שיאצו יברר לגבי אורח החיים שלך וכך יוכל לזהות את הסיבות אשר נותנות פקודה למח לכיווץ השרירים. בהצלחה, אריה א.

09/12/2002 | 10:55 | מאת: אפרת

שלומי שלום! אני סבלתי מכאבי גב שהתפשטו גם לרגל. בהמלצת חברה פניתי לרופא סיני (הוא גם דוקטור לרפואה מערבית). עשיתי אצלו 7 טיפולים שזה דיקור בשילוב עם טווינה (מאסז' ניקודתי). הכאבים מעלמו כבר אחרי הטיפול השלישי (זה היה לפני שנה). בינתים זה בסדר. אולי זה יכול לעזור גם לך. בברה , אפרת

13/12/2002 | 23:31 | מאת: שלומי

שלום אפרת, קודם כל תודה. דבר שני, האם את יכולה לתת לי את הטלפון של הרופא הזה, או כל דרך אחרת בה ניתן להשיג אותו. תודה. שלומי.

מנהל פורום שיאצו וטווינה