שינה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

29/11/2002 | 11:55 | מאת: רועי

לא מצאתי פורום מתאים לשאלות על שינה אז אני ישאל כאן: אני בן 17 ורציתי לשאול כמה שאלות על שינה: 1. למה תמיד בצוהריים אני עייף שאני חוזר מבית- ספר ואני מסוגל להרדם תוך דקות ולעומת זאת בערב אני לא עייף באותה מידה ולוקח לי זמן להירדם? (ולא, אני לא ישן בצוהריים ככה שזה לא אמור להפריע). 2. האם שינה בצוהריים טובה / לא טובה? ואם כן אז לכמה זמן?

24/12/2002 | 15:03 | מאת: shay eyal

שלום רועי קוראים לי שי ואני מטפל בנטורופטיה ובשיאצו . תופעת השינה בצהריים שאתה מדבר עליה ולעומת זאת תופעת הקושי להירדם בלילה .על פי הרפורה הסינית מתקשר לחוסר אנרגיה במרידיאן הלב אשר שעות פילותו במשך היום הן בדיוק בשעות הצהריים : 11-15 אחרי הצהריים ולכן כאשר אותו מרידיאן ואיבר בגוף מרגיש שאין לו כוח אז באותו שעות פעילות הגוף מתפקד בצורה כזאת שהוא יתאזן במקרה שלך עייפות ורצון לישון באותן שעות אחד מן התופעות שרומזות שיש חוסר כוח במרידיאן הלב הוא גם קושי להירדם בלילה . הטיפול בתופעה זו יכול להיות : א. טיפול שיאצו שיתמקד במעבר על מרידיאן הלב ועל ידי כך שיפור הזרימה ואיזון הגוף. ב. הליכה עם דרישות הגוף ולא נגדו במקרה שלך(שינה בצהריים) ג. תזונה נכונה אשר מתאימה לאותו איבר שזקוק לחיזוק:כגון פרות ירקות ,מזונות מלאים כגון: לחם מחיטה מלאה ,אורז מלא ,וקטניות למינהם ,כמו כן להרבות גם בדגי ים צפוני ולהמעיט במזונות מזוקקים סוכר למינהו . ד.לחיצה על נקודות דיקור להפחטת נדודי שינה :S44 בין אצבע 2 לאצבע 3של הרגל במרחק חצי אצבע מקצה העור הבין אצבעי . S45 בבסיס הציפורן של האצבע השנייה ברגל במרחק רבע אצבע בכיוון למרכז ולאצבע הקטנה . ה. לעשות דברים שאתה אוהב שיתנו לך סיפוק ולחשוב מה אתה רוצה כדי שיעשה לך טוב ויספק אותך . עוד שאלות אתה מוזמן לשאול בכל עת תודה שי .

מנהל פורום שיאצו וטווינה