לירון-על לימודים

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

08/09/2002 | 10:20 | מאת: רונית

שלום ירון, אני מתכננת להתחיל ללמוד השנה ומתלבטת לגבי מס' דברים. עד לא מזמן הייתי משוכנעת שארשם לשיאצו ואז אמרו לי אנשים שונים שיהיה לי קשה פיזית וכדאי לוותר. חשבתי אולי ללכת בכיוון של טווינא אבל אני מבינה שגם בטיפול כזה נדרש כח פיזי לא? אשמח מאוד אם תענה לי על השאלות: 1. האם תמיד הטיפול בשיאצו מתבצע כאשר המטופל שכוב על מזרן? 2. האם באמת צריך כושר גופני מיוחד כדי לטפל ובכלל האם ניתן יהיה לעבוד בתחום יום יום מבלי להישחק ולגרום לנזקים בגוף? 3. אחד החששות הגדולים שלי הוא שאתקשה למצא עבודה לאחר הלימודים. כבר "ביזבזתי" שנים באוניברסיטה וגם לא הייתי רוצה לעבוד כעצמאית. אתה חושב שקופ"ח/ביה"ח יקחו מטפלים טריים ללא ניסיון? שוב תודה וסליחה על כל השאלות. אשמח לקבל כל אינפורמציה שקשורה בזה. רונית.

08/09/2002 | 21:56 | מאת: ירון גולני

רונית שלום, אני אנסה להשיב לכל הסעיפים: בטווינה כמו גם בשיאצו, לא נדרש כח פיזי. למרות שהטיפול הוא מנואלי, כלומר נעשה ברוב הזמן בידיים, משתמש המטפל בטכניקות כמו הישענות והעברת משקל כדי להמנע משימוש בכח. כל מהלך הלימודים בשיאצו מתקיים על מזרון, לאחר מכן בוחר כל מטפל את הדרך הנוחה לו - מזרון או מיטת טיפולים. במקצועות הקשורים ברפואה הסינית, נדרש המטפל להיות בריא יותר ממטופליו, כלומר , היכולת לשמור על עצמך בריאה וכשירה הוא חלק מהיותך מטפלת טובה. אפשר לקיים מספר רב של טיפולים מבלי לפגוע בעצמנו. לגבי האפשרות להשתלב בעבודה, קשה לי להשיב לך על זה. אני מניח שהמצב בתחום דומה לכל תחום מקצועי אחר, מי שרציני, משקיע ודוחף - מצליח! בברכת כל טוב ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה