סחרחורת עקב קינוח אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

17/12/2016 | 14:46 | מאת: נדב

פרוסססור שלום, בן 42, בריא בסך הכל. עקב הצטננות ונזלת רבה מאוד, קינחתי את האף ונשפתי אוויר רב החוצה תוך כדי שאני סותם נחיר אחד (פעולה שעשיתי בעבר פעמים רבות). כתוצאה מכך, הרגשתי לחץ חזק באוזן הנגדית ותחושת סחרחורת חזקה. במשך דקה נאלצתי לאחוז בחפצים על מנת להחזיק מעמד ישר ולא ליפול. מעולם לא הרגשתי סחרחורת בעקבות קינוח אף ובטח שלא בעוצמה כזאת שבה לא הייתי מסוגל להיות יציב באופן עצמאי. בהדרגה המצב השתפר, אך לא באופן מוחלט. שאלה - האם יכול להיות שגרמתי נזק קבוע למנגנון שיווי המשקל אצלי באוזן? האם עלי לעבור איזו בדיקה בנושא? תודה מראש על עזרתך, נדב

שלום, עקב הצטננות ונזלת רבה מאוד, קינחת את האף ונשפתי אוויר רב החוצה והרגשת לחץ חזק באוזן הנגדית ותחושת סחרחורת חזקה. נראה שהפעלת לחץ על האזן הפנימית ואיבר שווי משקל . יתתכן והבעיה חלפה ואם הכל חלף יתכן ואין בעיה. אם תרגיש שוב סחרחורת סיבובית, יש לפנות לבדיקת אף אוזן גרון. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים