פצעים בפנים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/01/2012 | 01:40 | מאת: רבקה

היי רנה... קודם כל תודה על תשובותיך! אני נעזרת בך המון!!! ביתי בת כשבועיים. בשלושה ימים האחרונים התחילו לה פצעים בפנים אדומים ולבנים. הם מתרבים מיום ליום... אציין שמיום שנולדה לא היו לה פצעים בכלל!! יכול להיות שזה מחום? (הרדיאטור אצלה בחדר עובד 24 שעות..) איך אפשר לטפל בפצעים האלו???

05/01/2012 | 01:49 | מאת: רבקה

שכחתי להוסיף.. היא אוכלת מטרנה ופעם ביום אני נותנת לה חלב שאוב

רבקה שלום,תודה על הפירגון לגבי הפורום!שמחה לעזור תמיד! לגבי ביתך המתוקה - נראה כי את מתארת מצב הנקרא "חצ'קונים של גיל הינקות". החצ'קונים הללו - כשמם כן הם - דומים לחצ'קונים - פצעונים אדומים שבחלקם נקודה לבנה מורמת. הם בד"כ מופיעים מגיל 10 ימים וחולפים כלא היו בגיל 3 חודשים. המקור כנראה הוא הורמונלי - אם כי יש אסכולות שונות האומרות שזה מזיעה או רוק. (כך שעד כה, התיאור שלך הוא מדוייק!)בכל מקרה החצ'קונים מתאפיינים בכך - שבכל שעה ביום הפנים נראות אחרת - ממלא חצ'קונים לכמעט פנים חלקות. כמו כן בד"כ החצ'קונים מתרכזים באיזור הצוואר כלפי מעלה - כלומר באיזור הפנים - וכמעט ואין מתחת לאיזור הצוואר. אם אכן הפריחה שאת רואה דומה לתיאור הנ"ל - אז בהחלט אין סיבה לדאוג - זה יחלוף מעצמו עד גיל 3 חודשים.- ואין צורך בשום התערבות. סופשבוע נעים ושבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב