הצורך בניתוח פלסטי חוזר עקב אבחנת דלף בבדיקת US

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

22/02/2011 | 10:29 | מאת: אאאא

שלום רב, בשנת 05 עשיתי ניתוח פלסטי להגדלת חזה. בשנת 2009 התחלתי להרגיש כאבים בשד ימין. פניתי לרופא בקופ"ח והוא הפנה אותי לבצע בדיקת US לשד. בבדיקת ה-US אובחן כך : "בימין הדגמה של פגיעה באיכות השתל עם קפלים פנימיים. באספקט המדיאלי התחתון הדגמה של פריצת הקופסית השתל עם הדגמת דליפה בין קופסית השתל לקופסית הפיברוטית". אני חוששת מאוד ומבקשת לקבל את עצתכם בדחיפות מה עליי לעשות? האם אני צריכה לעשות ניתוח נוסף להחלפת השתלים? האם צריכים לעשות לי עוד בדיקות בקופ"ח או שניתן להסתפק באבחנה בבדיקת ה-US הנ"ל? אציין שפניתי לרופא פלסטיקאי ומבחינתו הוא המליץ לי לבצע ניתוח להחלפת השתלים מבלי שהוא אמר לי שאני צריכה לבצע עוד בדיקה לאימות תוצאות ה-US הנ"ל ואני תוהה האם זה בסדר או אולי צריך לבצע עוד בדיקה? אשמח לקבל את דעתכם בעניין זה תודה

24/02/2011 | 19:43 | מאת: פרופ' דניאל האובן

שלום רב אני ממליץ לך לעבור את בדיקת MRI בכדי להגיע לאבחנה מדויקת יותר בטרם ניתוח. כמוכן לקבל חוות דעת נוספת ממומחה בהדמיה .כל זאת בכדי להבטיח שלא תעברי ניתוח מיותר

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית