המחקר החדש על אומגה 3

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/01/2013 | 20:07 | מאת: אהוד

שמעתי שלאחרונה התבצע מחקר ענק בנושא אומגה 3ותוצאותיו מתחילות להתפרסם. כתוב שם שטרום התקף,אם נוטלים כמויות(עצומות) של אומגה 3,ניתן למנוע את הנזקים לקצות העצבים במוח וכתוצאה מכך מונעים את הירידה בתפקוד לאחר ההתקף. כתוב שם שגם ההתקפים עצמם נדירים יותר(אם בכלל) ומתונים יותר. אני רוצה לשאול מדוע רופאים בישראל לא מתעניינים במחקר הזה ולא מיישמים את תוצאותיו ,הרי אומגה 3 לא גורם נזק,אז למה לא לנסות? בארה"ב נותנים אומגה 3 כמעט לכל חולי הסכיזופרניה לצד הטיפול הקונבנציונאלי. למה לא נוהגים כך גם בישראל?

30/01/2013 | 20:32 | מאת: אחד שחוקר

שלום אהוד, כבעל לאישה חולת סכיזופרניה (בדרגה מאוד קלה למזלנו) ולבן בן שנה וחצי , אני יכול להגיד לך שחקרתי רבות בנושא זה ועוד רבים אחרים.אני חוקר כבר זמן רב אחר כל קצה חוט שיתן את האפשרות למנוע את ההתקף הפסיכוטי חלילה בבני בעתיד לכשיתבגר שכן הוא בסיכון סטטיסטי לכך. המחקרים שאתה מדבר עליהם עדיין בתהליכים ורק מספר מועט מהם התפרסם , אמנם עם תוצאות מעודדות לגבי מתן אומגה 3 על בסיס יומיומי (לא בכמויות עצומות כמו שכתבת - אתה מתבלבל עם מתן ויטמינים) לאנשים שנמצאים בשלב ה"פרודרום" כלומר עוד לפני ההתקף הפסיכוטי הראשון. נמצא שאחוז האנשים שלקו לבסוף בהתקף פסיכוטי ראשון מבין אלו שקיבלו את האומגה, היה נמוך בצורה משמעותית מאוד לעומת הקבוצה השנייה שקיבלה פלסבו.(5% לעומת 27%). זה לא נכון שכל הרופאים בישראל לא מתעניינים בכך - הרי אתה לא מכיר את כולם, נכון? בכל אופן אני מסכים שאין באמת בארץ גוף רציני הלוקח על עצמו טיפול באנשים עוד לפני ההתקף הראשון (אוכלוסיה בסיכון) , מה שקיים כבר שנים רבות ברחבי העולם.יש מרפאה בודדת בתל השומר שאינני יודע אם אמנם מנסה למנוע את ההתקף הראשון או שמטפלת רק לאחר מכן. בכל אופן - התוצאות של המחקרים הנרחבים שנערכים עתה ברחבי העולם עדיין לא התפרסמו מכיוון שמחכים עתה לראות לכמה זמן מסוגלת האומגה 3 למנוע את ההתקף , כלומר : א. אם האדם יתמיד בלקיחת האומגה מידי יום - האם יצליחו למנוע עת ההתקף לחלוטין? ב. אם האדם מפסיק, לכמה זמן נשארת ה"הגנה" בתוקף? עד עכשיו עקבו המחקרים עד שנתיים קדימה ולא יותר. לסיכום , יש עוד הרבה עבודה לפני שניתן יהיה להסיק משהו קונקרטי, אבל בכל אופן מוסכם על כולם שאין שום נזק במתן האומגה , כך שאין מה להפסיד. (הדבר היחיד שיש לדעת לגביה היא שהיא מדללת את הדם, כך שמי שנוטל תרופות מדללות דם ראוי שידע מכך). לגבי חולים שכבר מאובחנים במחלה - הרוב המוחלט של המחקרים עד כה לא הראו שיפור ניכר במצבם (היה שיפור קטן) , אך ישנם מספר מחקרים הטוענים שנטילת אומגה ביחד עם תרופות אנטי פסיכוטיות מקטינה את הסיכון לטרדיב דיסקינזיה. אם יש לך עוד שאלות או תגובות אתה או אחרים מוזמנים לענות.

31/01/2013 | 19:53 | מאת: אהוד

אתה טוען שאחרי התקף כבר אין טעם באמגה 3 ? אתה טוען שכל היתרון של אומגה 3 הוא במניעת ההתקף ה-1?

18/06/2013 | 19:21 | מאת: חיה

שלום לאחד שחוקר, מצאתי את המאמר על אומגה 3 , אבל אני לא יודעת לאיזה תוסף תזונה יש EPA גבוה כל כך, אולי אתה יודע ? כמו כן לגבי חיזוי סכיזופרניה , מצאתי מחקר שנעשה כאן בישראל על בדיקה דרך מארות העף ...האם שמעתה על כך? אשמח לשמוע תגובתך

17/06/2013 | 12:28 | מאת: דני

שאילה לאחד שחוקר. האם שמעת אל שיטה של אברהם הופר רפואה אורתו מולקולרית ? אשמח עם תשתף אותי בנושא. תודה

מנהל פורום סכיזופרניה