תגובה

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

02/04/2010 | 14:29 | מאת: מ.ל

דני שלום וחג שמח. קראתי כתבה בוואלה בשם כשזה כואב על האוסטיאופתיה. עם כל הכבוד אני חולק על זה שבארץ לא לומדים את המקצוע. בוינגייט יש מסלול ארבע שנתי של אלף ומשהו שעות לימוד. נחקק חוק בכנסת לגבי המקצוע. עקב החקיקה המקצוע בוינגייט מפוקח על ידי משרד הבריאות. מן הסתם אם הוא לא היה מפוקח אזי בוינגייט לא היו מלמדים את המקצוע. עוד כתוב בכתבה שיש הכשרה תיאורטית ומעשית רחבה של טכניקות טיפול ידניות. אשמח לקבל רשימה מפורטת באיזה טכניקות טיפול ידניות מדובר. תודה ושבת שלום.

07/04/2010 | 15:21 | מאת: דני שר

ראשית, אין עדיין חקיקה בתחום האוסטיאופתיה אתה בוודאי מבלבל עם חוק הכירופרקטיקה שעבר לפני כחודש.כיו"ר האגודה הישראלית לאוסטיאופתיה אני יכול לומר לך שאנו באגודה פועלים כדי שהחוק יעבור ומקווים שזה יקרה במהרה והלימודים בישראל יהיו תחת פיקוח משרד הבריאות.לצערי, היום זה לא קיים. (אגב הסטנדרט הבינלאומי הוא בסביבות 4,800 שעות לימוד במסלול האוסטיאופתיה.) לגבי הטכניקות הידניות במאמר בוואלה מדובר בטכניקות בתחום האוסטיאופתיה בלבד.

07/04/2010 | 19:31 | מאת: ירון

אתה מטעה את הציבור מר שר, או שאינך מבין את המונח "סטנדרט בינלאומי". יתר על כן בארה"ב שהיא ערש האוסטאופתיה, רק רופאים עוסקים בה, והתעודה שאתה מחזיק לא תאפשר לך לקבל רשיון לעסוק במקצוע בארה"ב. אוסטאופתיה בארץ נלמדת במכללת ווינגייט, על תוכנית הלימוד לעמוד בדרישות מחמירות ביותר של המכללה, והתוצאה מדברת בעד עצמה - מטפלים איכותיים ביותר עם מאגר מטופלים מרשים. העובדה הזו תאלץ אותך לגבות מחיר קצת יותר רלוונטי לטיפולים שאתה נותן.

מנהל פורום אוסטיאופתיה