לארי קראתי את התכתבותך עם מור
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
והיא כתבה לך בידיוק מה שאני כתבתי לך זה לא שהרופאים לא מוצאים מה יש וז הם אומרים מתח ולחץ נפשי . כי לחצים פנימיים ומתח דאגה וחרדה גורמים בתת מודע לתופעות כאלה או כאילו יש לך בעיה רפואית אבל הם אף פעם לא יגידו את זה עד שהם בטוחים שלפי הבדיקות הם לא מוצאים כלום ואז זאת האפשרות היחידה שנשארת וזה בידיוק כאילו הם מצאו לך משהו וגם למצבים האלה יש תרופות הרגעה ודיכוי ההרגשות האלה . אל תנסה להתכחש כי זה נגרם בלא מודע אלה אותות מצוקה שנשלחות לגוף וכך הוא מגיב ולכן תמיד אומרים : נפש בריאה -- בגוף בריא וגם להיפך אפשר להגיד את זה . כל גוף וכל אחד מגיב אינבדואלי ושונה אחד מהשני ובלי להיות רופא אבל מניסיון תגובות כאלה מעידות הרבה פעמים על לחץ נפשי בעיקר בחילות וקוצר נשימה או קשיי נשימה , נשימה כבדה , הרגשה שאין אוויר לנשום , הכל הכל חוויתי בצורה מאוד קשה ואפילו לפעמים נתנו לי חמצן כי ראו בבדיקה שאין לי מספיק חמצן בדם . הייתי מגיעה למיון בקפלן כל םעם הם כבר הכירו אותי הרגשתי שאני ממש הולכת למות והם אומרים לי כל הזמן אין לך כלום פיזי גופני - זה רק מצב לחץ נפשי , ועובדה לא מתתי לצערי והתופעות חלפו ובאו אחרות כתחליף . גם אני כמו הרה מקיאה הקאות יזומות וזה ניקרא הפרעות אכילה שנגרמות עקב בעיות נפשיות . הדבר הראשון זה לא להלחץ עוד יותר ולנסות להרגיע את עצמך בלחשוב על דברים נעימים וכייפים שעושים לך טוב ולנסות לעסוק במשהו שנותן לך הרבה סיפוק ועיניין או להיפגש עם חברים לצאת מהמקום בו אתה נמצא למקום אחר עיסוק אחר או כל דבר אחר , לא תמיד זה פשוט ועוזר אבל לפעמים זה היה עוזר לי ומקל ואם לא הייתי לוקחת כדור הרגעה ווליום והולכת לישון איתו וקמה בלי התופעות האלה אבל קצת עיפה ומטושטשת . ארי אני חייבת לסיים כרגע אחזור יותר מאוחר לפורום ומקווה שיכולתי לעזור לך להבין את הבעיה ולנסות להתמודד איתה
אין לי ספק שלחצים נפשיים עלולים להשפיע על הבריאות ובין השאר על הקיבה. מה שאני אומר זה שלפעמים כשרופאים נתקלים בבעיה של בחילות תכופות אצל אנשים שהם יחסית בריאים, או אצל צעירים, הם מניחים שזה בוודאי בגלל לחץ נפשי ולא תמיד ממהרים להפנות לגסטרואנטרולוג, בין בשאר בגלל שיקולי עלות. כשהרופא שלי מתחיל לשאול אותי איך אני מסתדר בלימודים, אני מבין מיד לאן הוא חותר. יכול להיות שגם אצלי מצבי לחץ מסויימים משפיעים במידה כזו או אחרת, אבל זה לא שורש הבעיה - הם אולי מחריפים בעיה רפואית קלה, שאם היא לא היתה קיימת, גם הלחצים הפסיכולוגיים לא היו משפיעים עלי. וזה בהנחה שמצבי הפסיכולוגי בכלל משפיע - זה לגמרי לא בטוח. אני משתדל להנעים את זמני ואת מחשבותי, דבר שלעיתים קרובות מצליח (אולי אני כבר מיומן בשביל לעשות את זה...) אבל לעיתים אין קשר בין מצב רוחי לבין הרגשתי הפיזית - לכן אני בטוח ששורש הבעיה במקרה הזה הוא רפואי.
חבל שאני לא יכולה להסביר לך בכתב שהמצבים הנפשיים והלחץ ומה שזה גורם לגוף לא בשליטתך ולידיעתך מתחים נפשיים ולחץ לא מחריפים בעיה רפואית קיימת אלא גורמים לבעיה הרפואית בגוףולא ההפך כמו שכתבת בנוסף לכך זה לא משנה ולא שייך שאתה במודע כותב שאתה מרגיש טוב זה לא מה שמשדר התתמודע של הנפש שלך כשאני חוויתי את ההרגשות האלה הייתי צעירה בגיל 30 בערך והייתי משוכנעת ללא צל של ספק שיש לי משהו רפואי ובגלל שהרופאים לא מוצאים מה יש לי הם אומרים שזה נפשי אולי וחשבתי בידיוק בידיוק כמוך ולחצתי עליהם כל פעם שיעשו בדיקות נוספות כי זה לא יכול להיות בשום אופן נפשי כי אז גם לא סבלתי מבעיות נפשיות במודע וכמו היום , רק היום לאחר מספר שנים שסבלתי זה נעלם כלא היה אז היכן הבעיה הרפואית שהייתי בטוחה שיש לי ?ועוד יותר גרוע חשבתי כבר שיש לי סרטן או משהו ורק היום אני יכולה להודות שהם צדקו אבל אז מי היה מצליח לשכנע אותי במה שאני מנסה לשכנע אותך עכשיו וגם לא מצליחה אז תזכור בעוד כמה שנים שזה יעבור לך שהיתה אחת שאמרה לך שזה יעבור ותאמין לרופאים כי יש להם הרבה ידע וניסיון בזה ואם לא להם אז תנסה להאמין לי מתוך אותו ניסיון מר שעברתי אני עצמי .