על הבורקס והקרעפל ומה שביניהם

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

17/05/2010 | 12:31 | מאת: שלומי

בחג השבועות נוהגים לאכול קרעפלאך של גבינה. מה זה קרעפלאך? מאפה של בצק שממולא במשהו נקרא קרעפלאך ביידיש. למשל בפורים ובערב יום כיפור נוהגים לאכול קרעפלאך ממולאים בבשר טחון. ואילו בחג שבועות ממלאים את הקרעפל בגבינה מתוקה ובדבש. בעצם בורקס לפי זה הוא גם קרעפלאך רק שהבורקס הבצק שלו אפוי ואילו בקרעפלאך הבצק מסביב הוא מבושל כזה. לא אפוי. צמיגי כזה. אישית, אני לא אוהב את המאכל הזה. נוט פור מי. והשאלה הנשאלת, למה צריך להחביא את גבינה? למה לעטוף אותה בבצק גואי? והתשובה: פשוט מאד, בכוונה עשו את הבצק הלא מזמין והלא מעודד הזה והוא מסתיר בתוכו משהו טעים ומתוק. כי הרבה פעמים המתוק והטוב נמצא עמוק בפנוכו. לפעמים פוגשים אדם רגזן וממורמר אבל באמת יש לו בפנים מטענים טובים ונחמדים, רק שצריך לקלף את הקליפה ולמצוא אותם. כך גם לימוד התורה, בחג מתן תורה, יש הרבה פעמים כשניגשים ללמוד שכבות שמכסות את האור, יש שלב ראשוני שהוא קשה ולא כל כך מעניין, אבל כשמתעמקים פנימה, מגלים שיש שם דבש וחלב תחת לשונך. ויש גם בלינצס כמובן. ויש עוד הרבה דברים מתוקים. ויש גם חולי סוכרת. ויש גם דכאונות פה ושם. יש הכל בחיים. אז יאללה, באתי לאחל לכולם חג שמח. ודווחו אחרי החג איך היה. שלכם בברכת חג מקסים שלומי

18/05/2010 | 23:32 | מאת: צל

בזמן האחרון אני נוטה להסכים כמעט עם כל מילה שלך שלומי ידידי משכבר . אני כבר לא מצליח להחליט אם אני"נחמד"מבחוץ או מבפנים . בגלל שאתה דוחק אותי (מבלי שתדע) כמובן בצורה וירטומשו , אני מהמר שאני קשה ודוחה מבחוץ . שוב עוסק בעצמי ואני ואני אני אני . מה זה אומר העיסוק הזה !?! לך תדע אם העיסוק הזה הוא מבפנים או מבחוץ. חג שמח . תזכה למצוות .