מבקשת עצה
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
שלום אגש לעינין עיסוקי פסיכולוגית התחלתי לטפל בבחורה שסבלה מחוסר בטחון מוחלט במהלך הטיפולים גיליתי שבעלה הוא איש אלים ומסוכן, לאחרונה הוא היכה את אישתו והיא התלוננה ועכשיו הוא במעצר. היא אומרת שבזכות הטיפול שלנו היא בטחונה מתחזק מיום ליום. (בעקבות ההצלחה שלה היא מביאה את הילדים גם כן לטיפול) אך אני נמצאת בדילמה האם להמשיך איתה בטיפול או לעצור{אני חוששת מעט מבעלה מפני שפעם אחת הוא התקשר אלי ואמר שלדעתו היא זקוקה לפסיכייטר ולא לטיפול שלי) אשמח לתשובה מכל הקוראים תודה רונית
אני בספק רב האם גבירתי אמנם פסיכולוגית ,איני רוצה להעליב, אך הפסיכולגים שטיפלו בי כתבו ללא כל שגיאות כתיב ובוודאי לא נזקקו לתמיכת גולשי אינטרנט . כמו שאמר וודי אלן : " אני לא מרוצה מהקאנטרי קלאב שלי בגלל שהסכימו לקבל אדם כמוני" ביי רונית
אני מכירה פסיכולוגים רבים, ואני מכירה היטב את התחום. עוד לא נולד הפסיכולוג שמכבד את עצמו, ויותר מזה - מכבד את המטופלים שלו - שיעלה סוגיה טיפולית בפורום כזה. יש מקומות ראויים לכך... אבל את אמורה לדעת על כך, לא? את הרי "פסיכולוגית", ואני לא צריכה לספר לך איפה למצוא פורומים לתמיכה באנשי מקצוע ע"י אנשי מקצוע. מעבר לכך, כ"פסיכולוגית" את אמורה לדעת שאת אמורה לפנות להדרכה ו/או התייעצות עם קולגות, ולא לפורום כזה - שככל שאני מכבדת אותו וקשורה אליו מעצם היותי ממייסדיו, אני מודעת להיותו לא מקצועי. בקיצור - התחזות היא עבירה על החוק. אז נכון שכאן לא נרדוף אותך עד חורמה - לא פגעת באף-אחד. אבל אין ספק שבצורה כזו, בטוח שלא תצליחי למצוא פתרון למה שמטריד אותך!
מדוע זה כל כך חשוב אם רונית באמת פסיכולוגית או לא ? היא שואלת שאלה מעניינת וניתן להתייחס לגופם של דברים. מה עוד, שבהחלט יתכן והיא כן פסיכולוגית וקראה כאן בעבר אנשים חכמים כמו הרה וכמו מיכל ורוצה לשמוע חוות דעתם.
התלבטות לא קלה, אבל לדעתי את חייבת להמשיך איתה ולא לפחד. אם כל אנשי המקצוע יפחדו מהבעל, מה יהא על האשה המסכנה הזו ? זכותה לקבל טיפול. כמובן שיש כלל לא לדון אדם עד שתגיע למקומו , וזה קל לי לומר וקשה לך לבצע, אבל נראה לי שאם התחלת איתה את הטיפול וזה גם מצליח, שאת חייבת לאזור את האומץ, אחרי הכל זה רק חשש, ולהמשיך לעזור לאשה הזו. בכל מקרה, בינתיים האיש במעצר. האם היא גם בהליכי גירושין ?
היי שלומי ראשית תודה לתשובתך היא בהחלט תומכת. קראתי את כל התגובות ואיני מבינה על מה המהומה האם אין פסיכולוגית שמתלבטת? פניתי גם לקולגות אבל הייתי שמחה לדעת מה חושבים פשוטי העם כגון HERA אדם שפונה ולא משנה מיהו או במה הוא עוסק יש לא בעיה ומקום הפורום הוא לתמוך או לתת עצה מין הסתם השם "תמיכה הדדית" הוא לתמוך ולא לשפוט . וטוב שיש אנשים מבינים כמוך עונים לעיניין ולא מתעסקים בשטויות. בברכה רונית
שלום. קראתי שאת פסיכולוגית ויש לי שאלה. עשו לי איזה מבחן שאני לא זוכרת איך קוראים לו. המבחן הזה עם הכתמים. בתוצאות אמרו לי, שהמבחן לא מאוד שגרתי, כי למרות שיש לי הרבה O יש לי מעט מאוד P. אולי את יכולה להסביר לי בבקשה מה זאת אומרת. תודה רבה לך מאוד. שירלי.
אני אומנם את הלימודים שלי בפסיכולוגיה לא זכיתי להתחיל . אנסה לחשוב ה אות O נראה לי מסמנת קיצור של O MY GOD , לתשובה לא נכונה . האות P זה קל ואפילו בעברית P כל הכבוד , לתשובה נכונה במבחן . O או P על מה שאני חושב ? בהצלחה