האם האנשים האלה צודקים ?
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
האתר הזה הצליח לקחת לי את האלוהים שהאמנתי בו . וזה בגלל שנראה שהם מאוד מאוד צודקים ויודעים. מישהו יכול לעזור לי לחשוב מה פה קורה פה ? תודה מראש. הקישור : http://www.daatemet.org.il/
לא האמונה באלוהים מגדירה אותך כיהודיה... הרי גם הנוצרים וגם המוסלמים מאמינים באלוהים... תאמיני במה שטוב לך, אם יש משהו כזה. תהיי בריאה ומאושרת, וזה מה שחשוב.
מאושרת ממה ? שהחיים הם מקריים סתמיים וברי חלוף ? אמשיך לשוטט בחלל הריקנות ולחפש קצה של משמעות . תודה .
מבולבלת, זה לא הם, זה אחד בשם ירון ידען שהיה בעל תשובה, רצה לקבל מינוי ואמרו לו שהוא עדיין לא הגיע לדרגה, הוא מאד נעלב ויצא במסע להשחיר את כל היהדות. לכל השאלות המאד "קשות" שלו , יש תשובות. רק מה, צריך ללמוד. מי שבאמת רוצה לדעת על היהדות, לא יכול לעשות זאת על רגל אחת. תבררי מתי ואיפה יהיה סמינר של ערכים, ותלמדי כמה דברים מעניינים, ואז תוכלי לשפוט יותר טוב. אתאיסטית, כמה שעות לימוד יש לך ביהדות ?
למה לי ללמוד את מה שאני? כמה שעות לימוד יש לך בלהיות אדם בשר ודם? בע"ח מפותח קצת יותר משאר היצורים החיים עלי אדמות? כמה שעות לימוד יש לך בנטילת אחריות אישית, ולא בהטלת הטוב והרע ומה שביניהם על אלוהים? ותתפלא - אומנם אני לא ספצית בענייני יהדות, אבל גם אני יודעת דבר או שניים.
ממש ממש לא צודקים ? איך אתה יכול לומר דבר כזה? הרי אותו ירון ידען יודע הרבה יותר ממה שאתה בקיא בחומר . אני לא באמת חושבת שאדם אחד יכול לשנות מסורת פרמיטיבית של מליוני אנשים . הוא למד 17 שנים יום ולילה ובשבילי הוא סמכות מכובדה. הוא ויתר על האמת ועל אלוהים עבור משרה כו או אחרת ? אתה באמת מאמין לעצמך ? מסתבר שכל הדתיים הם נשמות טועות . והתורה בדיוק כמו שהוא טוען , בעלת מיליון פרצופים , כך שתמיד ניתן למצוא הסבר טיפשי כזה או אחר למה שמישהו כתב לפני 2500 שנה במערה חשוכה. תשובת הרבנים לקונטרסים שלו : נשמע כמו תירוצים ילדותיים לעובדות מוצקות . ביחס לבורא עולם כל התשובות וההבנות נשמעות אנושיות מי שלא היה יודע שמדובר באלוהים , יכול היה לחשוב בקלות שמדובר באדם שחושב כמו אדם ,קטנוני ילדותי שמתעצבן מעניש וגרוע מכך . זה באמת נשמע לך רציני ? צריך להיות ילד טיפש להאמין לכל סיפורי הסבתא האלו. ובכלל איך ניתן לנסות ולהסביר בכלים הגיוניים משהו בכלל לא הגיוני כמו אלוהים ? מסתבר שאלוהים מוגבל לחוקי ההגיון. או שבעצם זה די פשוט , אנחנו טיפשים בכדי להבין את רצונו של הבורא . טיפשים מדי להבין הכל . צריך להאמין וזהו . הכל על בסיס אמונה בלי שום שכל ישר או תבונה בסיסית . נכון עדין ישנם שאלות רבות ללא מענה, ואת זה הבין משה רבנו וכך גם נכתבה לה תורה . מוזר איך שחמורבי כתב תורה הרבה לפני משה רבנו (שבדרך פלא דומה מאוד לתורת ישראל מכל הבחינות) והתורה שלו לא שברה קופות.
תהני: http://www.thesanhedrin.org/he/daat/
שלומי תודה על הקישורים . הרבה חומר הנחת על שולחני אשתדל לבדוק עד כמה שמוחי יאפשר. לגבי העניין הוא לא לימוד תורה על מנת לדעת האמת , אלא ללמוד את האמת על מנת שאוכללהחליט אם ללמוד תורה 50 שנה ויותר הנקודה היא לבדוק טוב טוב האם התנך הוא ספר שנתן האלוהים בכבודו ובעצמו לעם הנבחר מכולם . במבט מהיר אך קפדני אני לא בטוחה שהקישורים שהדבקת משרתים טוב את הצד התורני . בכל מקרה אמשיך לבדוק . תודה ולהתראות