האם להתגרש מבעלי ?
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
שלחה אלי בחורה אי מייל בזה הלשון: (ואל תשאלו איך הגיעה אלי, זה סיפור) אני האו, הנה מכתבה: אנו נשואים 4 שנים. הוא לא בעל מי יודע מה רע, אבל מצד שני, לא מוכן להשקיע כלום. נשוי לעבודה שלו. חוזר הביתה בערב, מקלחת , ושוקע מול הטלויזיה. לא רוצה לצאת לבלות, לא רוצה חברים , אוהב מאד טלויזיה ולקרוא. חי לו את חייו ובקושי מתעניין בי. אבל, מביא הביתה פרנסה יפה, ואין לו ממני דרישות גדולות. אז, אם אני מסתכלת רק על חיי הגשם, זה די בסדר. חיי הרוח, זה כבר סיפור אחר. הוא מצפה שאבלה עם חברות. לא איתו. אין לנו ילדים. והוא לא רע במיטה. להמשיך איתו או להתגרש ? לכו תדעו מה צופן לי העתיד בחוץ ? אולי אשאר גרושה בלי בעל ? אולי אמצא בעל יותר גרוע ? מה לענות לה לפי דעתכם ?
כדי לזכות בנוכחותך כאן, בחורות צריכות לשלוח לך מיילים? אקח זאת לתשומת הלב... ולעניינך: תנסה לברר איתה למה בדיוק היא מצפה? איך היא רואה את העתיד לפי המצב הנוכחי ואיך היא היתה רוצה שהעתיד יראה מבחינת מה שאידאלי עבורה? בכל פירוק של מערכת יחסים יש סיכון של להישאר לבד מי יודע כמה זמן... אין כאן חוקיות או מגבלה של זמן. למה הוא מצפה ממנה לבלות עם חברות (לא שזה בילוי גרוע, אבל זה לא תחליף) ולא איתו? קל להתגרש - קשה לנסות ולטפל בזוגיות לא מספקת. יש אפשרות לפנות ליעוץ זוגי, ואם הבעל לא מסכים, היא יכולה לפנות לטיפול פרטני וללמוד שם כיצד להתמוד עם הבעל. כמובן שטיפול זוגי עדיף, משום שבכל זוגיות לשני בני הזוג יש אחריות על מה שקורה. בקיצור, כמו ששמת לב, יש כאן יותר שאלות מתשובות... אבל אני סומכת עליך שתדע מה להעביר לה ומה לדעתך לא רלוונטי. ותבקר אותנו לעתים קרובות יותר... מזה אפ'חד עדיין לא מת. מה דעתך על זה? להת'.
אין כמוך בעולם. את צודקת כרגיל בשאלות המנחות שלך , ואני אכן אעביר את השאלות ככתבן וכלשונן לאותה בחורה. אבל ניתן לפתח כאן דיון בין כל עשרות חברי הפורום המקסים הזה, עד כמה על האדם לחפש פרפקטיות בזוגיות, והאם כאשר המצב הוא פיפטי פיפטי , להשאיר את המצב כמות שהוא ולא להכנס להרפתקה , שאולי בסופה נשאר עם פחות מפיפטי פיפטי. כנראה שזה תלוי בסוג הטיפוס. יש בני אדם, שנישואין שרחוקים מטובים, זה לא בשבילם. אנשים של "הכל או שום דבר". ויש אנשים, ונדמה לי שהם הרוב, שמעדיפים ציפור אחת ביד . מה את אומרת ? מאיזה סוג אנשים את ?
אני מציע לך לענות לכותבת שכדאי לה להיות שמחה בחלקה ולנצל את החופש שבעלה נותם לה לדעתי כשיהיו להם ילדים הכל ישתנה לטובה ובעלה יהיה אבא טוב ובעל טוב וזה מה שחשוב בחיים בהצלחה