'תגעגתי
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
שלום הרה ,חשובה לי חוות דעתך בנידון אז ככה .... יש לי בת זוג טובת לב נהדרת "מלאכית" שאני לא מאוהבת בה אבל טוב לי איתה... וגם יש לי געגועים לאקסית איתה הייתי זמן קצר בלבד (חודשיים ), או.קיי.? עכשיו ,גם לה יש בת -זוג .אז ככה ,4 חודשים לא התקשרתי או כלום לאקסית (אפילו סימנתי את הלוח שנה עד סוף השנה ,חודש ,חודשיים שלושה חודשים לפרידה !כדי שאהיה חזקה וארגיש גיבורה .... הייתי נורא עצובה וכעוסה שהיא לא רצתה בי )ואז כעבור חמישה חודשים התקשרתי ,לא יודעת אם זה בגלל כאבי הגב הנוראיים שפקדו אותי או געגועים טהורים א-ב-ל ,תראי ,הצלחתי "להוציא" ממנה ,שסתם נשב נשוחח על כוס תה ,שמחתי ואני שמחה על הניצחון הקטן שלי של לפחות להשאר ידידות כי היא מאד מצאה חן בעיניי,אבל גם די מפחדת שיהרס לי,אני לא יודעת אם אצליח לשמור על "אצילות נפש "ולא לבכות כמו תינוקת ,לא קבענו שום תאריך דיברנו על "חודש הבא " ...בשיחות טלפון איתה, אני בסדר cool , מה את אומרת אז שנפגש ? פשוט חשוב לי לפחות שנהיה ידידות אם היא לא רוצה בי כבת זוג .וגם חשבתי על זה שאם אני באמת אוהבת אותה אז זה לא השפלה בשבילי להסתפק בידידות ,סך הכל אם היא רק נמשכת לנשים שצעירות מאיתנו בעשרים שנה אין לי מה לעשות בנידון אלא לקבל אותה כמו שהיא ...אז מה את אומרת הרה ?
הי. את חושבת ומאמינה שאת באמת מסוגלת לשמור רק על קשרי ידידות עם האקסית? מה אני חושבת? יש לי איזשהו רעיון כללי, ואני מנסה - כרגע - לנסח אותו למשהו שאפשר לכתוב ושיהיה מובן... בבת-הזוג הנוכחית שלך את לא מאוהבת (ואוהבת? יש הבדל בין לאהוב לבין להיות מאוהב). את האהבה את "שומרת" לאקסית, למרות שאת יודעת שזה חד-סטרי. לא, זו לא השפלה להיות ידידה שלה... אבל יש בזה משהו אחר - זה עלול לפגוע בך ובחברה הנוכחית שלך, כי במקום להשקיע בזוגיות שיש לך עכשיו, תהיי שקועה באקסית. ברוב המקרים שבהם בני זוג לשעבר מחדשים את הקשר, ואפילו אם רק לצרכי ידידות, זה לא נגמר טוב. שימי לב שהתאפקת 5 חודשים לפני שהתקשרת אליה. אם היית חשובה לה כמו שהיא חשובה לך, היא יכלה להתקשר אלייך. אפילו סתם כדי לשאול בשלומך. מה עומד מאחורי ההחלטות שלה - רק היא יודעת. אולי היא חשבה שזה לא בריא ליצור איתך קשר. אולי מבחינתה באמת היית "קטע חולף" (בלי לפגוע, אלו רק מחשבות שעלו לי לראש בעקבות מה שכתבת). אולי היא חיכתה באמת שאת תהיי הראשונה שתיצור קשר. אין ספק ששתינו לא יודעת אם ועד כמה היא חשבה עלייך בתקופה הזו, ואם כן - באילו מובנים. אל תתפשרי. לא מתאים? היא מחפשת צעירות? זכותה... אל תנסי לרקוד על שתי חתונות; תשקיעי במה שיש לך היום. לדעתי - ואפשר לתקן אותי - הראש שלך נמצא בזוגיות הנוכחית, אבל הלב עדיין נמשך אחורה. ברגע שתוכלי להתנתק, ברמה הרגשית, מהאקסית תוכלי להתמקד בהווה. כתבתי הרבה. לדעתי ההחלטה היא שלך. השיקולים העיקריים הם: להבין למה באמת חשוב לך לפגוש אותה. לחשוב על ההשלכות של כל מה שיכול לקרות. לדעת, שהכל יכול לקרות. בהצלחה בכל מה שתחליטי. שבוע טוב.
נראה לי שאת צודקת ,שאפילו אם זה לצורכי ידידות- לא חיכיתי מספיק זמן ...ושזה לא ייגמר בטוב אם אראה אותה שוב כעת ,עם כל מה שאני מרגישה כלפיה ,אולי מוטב שאחכה עוד שלושה ארבעה חודשים ואז אחליט...מתפללת להיות חזקה כן ,בשבילה זו סתם הייתה הרפתקה מעניינת ,אני יודעת,מה לעשות ..הנוכחית באמת טובה אליי .אני לא מאוהבת ...מחבבת ומעריכה ... אוהבת ...ולא מאוהבת ..אבל באמת לא רוצה שיתקלקל בגלל הסתבכות עם האקסית...תודה רבה ושבוע טוב