מיכלולו , זה באמת נראה ,
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
שאצל החילונים, החיים קלים יותר. אבל בתכלעס, אני לא בטוח בזה. לפעמים, גם אם יש הגבלות ומחוייבויות, דוקא הגדרים האלו, נותנים לאדם שלוה מסויימת. הכל מוכתב לו. הוא לא צריך לשבור את הראש. הוא יודע בדיוק מה הוא צריך לעשות בכל זמן נתון. מה זה שנות טובות לגן ? כל ילד צריך להכין שנות טובות ליתר ילדי הגן ? והאמא צריכה להכין בשבילו ? ממש עונש ! זוכרת שבשנה שעברה התעניינתי לגבי תקיעת שופר אצלכם ? אז כבר עברה שנה. השנה יש תקיעת שופר רק ביום השני כי היום הראשון של ראש השנה, זה בשבת ובשת לא תוקעים. אז מה את אומרת ? רוצה לשכנע את ניר ולארגן מיפגש בירושלים ?
ההורים מכינים ברכה אחת לגן, אותה תולים בין שאר הברכות, וברכה נוספת לילד אותה שמים בתיבת שנות טובות מיוחדת שנפתחת רק בערב החג (במקרה זה בצהריים). גם סבתא וסבא ודודים ודודות וחברים יכולים לשים בתיבת השנות טובות ברכות לילד . קפישת? לא יודעת...לי נראה הרבה יותר מסובך כל ההגבלות האלה... יותר מדי לחץ חברתי לעמוד בו. אני לא משכנעת אף אחד. מי שלא בא מפסיד.
בגן ? או בבית ? בצהריים היא נפתחת ? על איזה צהריים את מדברת ? בשבת ? למה לא בליל התקדש החג ? תגידי לי, אצלכם בליל ראש השנה , לא אוכלים תפוח בדבש ואומרים: יהי רצון שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה ????? אני לא מאמין. מילא לנסוע בשבת, לבגוד בבן הזוג, לגנוב לשדוד, אבל רבאק ! תפוח בדבש גם לא ? לאן נגיע ??? אני מזועזע !