רירית דקה מאוד

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/07/2021 | 22:44 | מאת: רחל

שלום רב פרופסור, בשנה וחצי שנתיים האחרונות של ניסוי וטעייה לעיבוי רירית ע"י פרוטוקולים שונים, ערוגות וכדורים למינהם והרירית לא מצליחה לעבור את ה5 מ"מ , היה פעם או פעמיים שהיא הגיעה ל6.3 מ"מ ואז ירדה שוב ל5. הרופא שלי המליץ לי על פונדקאות והסביר שהיות ויש לי עוברים איכותיים חבל להמשיך לנסות ולחשוב על הכיון הפונדקאות. הלכתי להתייעץ עם פרופסר נוסף והוא אמר שלא לפנות לפונדקאות כי אני צעירה בת 29 ושאני חייבת לנסות עוד החזרות ואפשר להיקלט עם רירית תלת שכבתיתי בעובי 5 מ"מ... יש לי תור גם אליך ב21.7 לחוות דעת נוספת אבל אני ממש סקרנית לדעתך ושבורה מהנושא ואשמח לשמןע אם אכן יש תקווה בנתונים כאלה או שעדיף פונדקאות וחבל על הזמן שלי.? אני מעדיפה פונדקאות בעלי פחות והחווה דעת של הפרופסור היום די בלבלה אותנו. (התשובה בפורום לא במקום הגעה פיזית אליך ליעוץ נוסף עם כל המסמכים הרלוונים).

08/07/2021 | 00:07 | מאת: רחל

שכחתי לציין שלפני שנתיים נכנסתי להריון ספונטני אני לא יודעת מה היה עובי הרירית בהריון. אבל כבר לפני ההריון הרירית לא הייתה עבה במיוחד.

09/07/2021 | 19:25 | מאת: רחל

ההרין לא החזיק. עברתי גרידה בשבוע 11

10/07/2021 | 12:22 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין טעם במענה קצר ולא יסודי לשאלת הצורך בפונדקאות. יש ללמוד כל מקרה לפרטיו, להעריך את הקף בעיית הרירית, לברר את הסבה לרירית דקה, לשקול טיפולים אפשריים ועוד ועוד.

מנהל פורום טיפולי פוריות