בן 4 חודשים ופולט כל הזמן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/03/2003 | 14:35 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן הארעה חודשים אכל רמדיה חלבית עד שהמליצו לי בטיפת חלב, רוקחת וחברות כי כדאי לעבור לצמחי כך כמות הפליטות תרד ובנוסף (כיוון שהיה חולה בשפעת) הגוף לא יצבור נוזלים. הבנתי כי בגילו הוא לא אמור לפלוט כל-כך הרבה, מה לעשות ? ? ? יש לציין שבלילה אני מוסיפה לו 2 כפיות קורונפלור ואת הארוחה הזו הוא לא פולט. האם מומלץ להוסיף לו לכל ארוחה קורנפלור ולהוריד לו ארוחה אחת. כלומר במקום 5 ארוחות (ארוחה כל 5 שעות) לתת לו 4 ארוחות (ארוחה כל 6 שעות)???

09/03/2003 | 15:19 | מאת: שירן

אצלנו מאוד מאוד מאוד מאוד עזר תחליף די חדש בשם Novalac AR , שהוא תחליף חלבי הניתן לרכישה במדפי הסופר-פארם בלבד. מחירו רגיל. הפליטות נעלמו. זה פשוט אוכל סמיך יותר. זה הכול. אני מניחה שכדאי להתיעץ עם רופא קודם, אך לא ידועה לי סיבה כלשהי היכולה למנוע שימוש בזה. אצלנו דייסות לא עזרו. לדעתי אין קשר בין פליטות כשלעצמן לבין שימוש בתחליף צמחי או לא (אולי אם מדובר בבעיית עיכול כללית, אך כם אז אז פעמים רבות המעבר לצמחי אינו מועיל, שכן פעמים רבות מי שרגיש לחלב רגיש גם לסויה). ועידוד: בד"כ הבעיות האלה נפתרות עם הגיל. ככל שגדלים (כל חודש שיפור), יש פחות פליטות. אולי עד גיל שנה הבעיה אפילו תיפתר לגמרי.

10/03/2003 | 09:29 | מאת: מיכל

תודה רבה!

10/03/2003 | 10:29 | מאת: שרון ז

שלום מיכל, יתכן ותינותך סובל מריפלוקס (עיצרות של שעור הקיבה ואז המזון במקום להכנס לקיבה הוא עולה למעלה ומכאן הפליטות -מזון עם תוספת AR יכולה להקל על הבעיה ואף לעלימה יחודו של מזון זה שבעת עיכולו הוא הופף להיות צמיגי ומתנפך מעט וכך לאוכל קשה לעלות למעלה. גם תופסת של קורנפלור יכולה להקל כי היא מסמיכה את האוכל. אני הייתי ממליצה לך להשאר עם קורפלור ולהסמיך את כל הארוחת שכן את מספרת שאת הארוחה עם הקורנפלור או לא פולט. אך לדעתי חבל לשנות תזונה. דבר נוסף לאחר כל ארוחה השארי אותו לשבת בסל קל כדי שהאוכל ירד למטה. והינעו מטלטולים מיותרים. ממני שעברה את זה.

מנהל פורום רפואת ילדים