חשיבותו של בשר לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/02/2003 | 16:53 | מאת: דנה

בתי בת 11 חודשים ובטיפת חלב אמרו לי שהיא חייבת לאכול כל יום 80 גרם של בשר או עוף היא נמצאת במשך היום במעון יום ושם היא אוכלת מרק ירקות בלי בשר (בגיל שנה יתנו לה סויה או דג) וכשאני לפעמים מבשלת לה עוף או הודו היא לא אוכלת האם זה מזיק לבראות שלה והאם יש תחליפים אחרים היא אוכלת במקום זה אבוקדו או מרק אטריות ועוד דבר שמעתי ואיני יודעת אם זה נכון כשמבשלים עוף או הודו במרק והיא שותה רק את המרק אז הוטימנים של הבשר נמצאים במרק ולא חובה לאכול את הבשר האם זה נכון אשמח לתשובה מהירה (וגם להצעות של מאכל עם ערך תזונתי גבוה לבתי ) תודה

20/02/2003 | 08:49 | מאת: רחלי

היי דנה, אני נותנת לבני בן ה-11 חודשים את העוף או ההודו טחון עם הירקות במרק וכך הוא בכלל לא מרגיש אותו וזה טעים לו. אגב עדיף לתת כנף עוף כי הוא יותר שמן. בהצלחה רחלי

20/02/2003 | 10:49 | מאת: דנה

הבעיה שלי היא שהיא כבר אוכלת מרק ירקות בגן להביא לה שוב גם אחה"צ מרק ירקות עם עוף או הוד תודה רחלי

20/02/2003 | 13:40 | מאת: ד"ר יוסי רימר

דנה שלום חשיפב לבשר מותרת החל מגיל 7 חודשים לערך (מתחילים בעוף וכו) באופן כללי החשיפה לבשר חשובה הן לצורך מאזן ההמוגלובין בגוף והן למאזן החלבון ולהבשלת המעי. אנ מניח שביתך לא אוהבת בשר כייוון שלא נחשפה אליו- יש בזה אלמנט נרכש. אין כזה דבר ויטמינים של הבשר. למה שלא תפני ליועצת תזונה לילדים (בכל קופ"ח יש אחת כזו ותשאלי את על שעולה על לבך. בברכה

מנהל פורום רפואת ילדים