זקוקה לעזרה !!
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
ד"ר שינהר שלום רב בני בן 3 חודשים בידיוק. מהלידה עד לפני 3 שבועות הילד היה עירני במהלך היום וישן בלילות. נכון לעכשיו כבר 3 שבועות הילד עייף במהלך היום וישן הרבה, יש לו יציאות תקופות כל שעה וחצי (סה"כ 10 פעמים ביום ) הייתי בבית חולים שניידר הבדיקות כולן יצאו ברוך השם בסדר גמור (צואה, דם , שתן , א.א.ג , וכללי..) אך עדיין אני דואגת מאד מהשינוי הדרסטי של העייפות הרבה של הילד שהוא כבר בקושי משחק וגם מטיל צואה כל כך הרבה פעמים. אני אשמח מאד מאד ואודה לך על תשובתך.לי אנה
שלום קודם כול חשוב מגע לא וירטואלי אך ראלי בין רופא לנורים וילד אז קודם כול, מה אמר רופא? בצעה בדיקה גופנית? אסףך ממך אנמנזה אישית של הילד ומשפחתית? מה בבדיקות מעבדה, אעעפות ברוב המקרים סמן מחלה וירלית או זהומית אחרת אך במקרים בודדים זו סמן מדוייק של תת פעילות בלוטת מגן - ובדיקת דם רגילה מסוגלת מייד להדליק אור אדום פרט לשאלות שקופצות בזמן כאשר מרפתכם סגורה - כדאי גבו זאות 'ודם כול לספר מקסימום על מסקנות רופא שראה אישית ואז לחפש חוות דעת שניה - הדבר שהוא לגיטימי מאוד כשבאצמו ממתינים סיפור על פגישה אפ רופא שבצע בדיקה גופנית (פיסיקלית)
שלום רב .. תודה על תשובתך ... הייתי אצל מספר רופאים שונים , וגם בבית חולים , כל בדיקות הדם יצאו תקינות כולל בדיקת הצואה והשתן , וגם עשו בדיקת א.א.ג שהייתה בסדר , יש מעט שעווה באוזן ימין. ביקשו ממני לחכות עם בדיקה של אלרגייה לחלב ולעקוב אחרי המשקל ואמרו שכל עוד המשקל לא יורד אז שהילד יטיל צואה כמה שהוא רוצה . האם יש בדיקה נוספת שאתה ממליץ שאבקש ? או לחכות כמו שאמרו לי?