חימום חלב אם
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
ד"ר ירדני שלום, אני שואבת חלב אם ואת חלקו מקפיאה וחלקו שומרת בקרור במקרר. כאשר אני רוצה להאכיל את ילדי אני שמה את הבקבוק עם החלב בתוך כלי עם מים חמים מהברז (לא מים שהגיעו לרתיחה). טעמתי את החלב לאחר שחיממתי אותו ויש לו טעם לא טוב- מזכיר את הריח של חלב אחרי שהתינוק פולט אותו. יש לציין שלחלב כשהוא יוצא מהשד יש ריח וטעם תקינים (ניטרלי). האם אני מחממת את החלב בצורה נכונה? האם אני יכולה להחזיר חלב שחימממתי בדרך זו למקרר ולחממו שוב בעת הצורך? תודה , מיכל
מיכל יקרה, אפשר לשמור חלב אם 5 ימים במקרר, ושבועיים במקפיא. אפשר להפשיר מתחת למי ברז חמים או במים רתוחים. יש לנער את החלב על מנת שהחום יהיה אחיד. אין להקפיא שוב חלב שהופשר וחומם. ניתן להקפיא בכלי של קוביות קרח ואז המנות קטנות. בברכה,