בלי חיתולים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/07/2002 | 11:41 | מאת: לילך

ביתי בת השנה ושמונה חודשים כאשר מגיע לגן או אחה"צ הבית מסרבת בכל תוקף להשאר עם בגדים בכלל וחיתול בפרט. הילדה מעוניינת להישאר עירומה לגמרי. חשוב לציין שהילדה עדיין לא גמולה ולא מראה סימנים לכך. מה לעשות הבית הפך לשירותים אחד גדול!!!

09/07/2002 | 17:28 | מאת: ד"ר הדר ירדני

לילך יקרה, זה בסדר שהילדה רוצה להסתובב בלי בגדים וחיתול, אבל זה צריך ללכת ביחד עם גמילה. אז, הורידו לה את הבגדים, אך השאירו חיתול עד שתלמד לשלוט בשתן. הסבירו לה שזה לא הדרך לעשות זאת, וגם אבא ואמא לא עושים פיפי בסלון וכדומה. הראו לה שיש לה אפשרות לעשות בסיר או בשרותים. בברכה,

10/07/2002 | 08:52 | מאת: לילך

דר' ירדני שלום בהמשך לתשובתך לשאלתי בנושא בלי חיתולים שנשלח בתאריך 9.7.02: א. תודה על תשובתך ב. אני חייבת לציין שבתי בת השנתיים היא ילדה שניה לאחר בני הבכור, אשר רק עכשיו התחילה להוציא את מילותיה הראשונות (מאוחר,אולי גם זה קשור לנושא אולי לא) ובהמשך לתשובתך שכדאי לי להסביר לה את נושא הורדת הבגדים והחיתולים, הנושא מוסבר לה והוסבר לה בכל דרך אפשרית. הילדה דורשת להשאר ערומה ולעשות את צרכיה בכל פינה בבית.

מנהל פורום רפואת ילדים