תזונת תינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/09/2006 | 20:56 | מאת: קרן

שלום רב, יש לי תינוק בן שנה ושמונה חודשים. הוא אוכל הכל, למעט- ירקות, פירות וביצים [שזה המון..]. שאלתי היא- האם המטרנה, שהוא מקבל אותה בין פעמיים לשלוש ביום, כ- 240 מ"ג, משלימה את מה שחסר, כגון וויטמינים ומינרלים? אם כן, עד איזה גיל ניתן לסמוך על המטרנה כמשלימה תזונתית? תודה.

12/09/2006 | 22:41 | מאת: מירי מהולנד

היי קרן, בגיל הזה המטרנה היא תוספת נחמדה אבל הבסיס לתזונה שלו צריך להיות כלכלה של מבוגרים, עם דגש על אבות המזון העיקריים + מוצרי חלב. בהולנד ההמלצה הכללית כאשר מגיעים לגיל שנה היא להוריד את כמויות הבקבוק ולהתחיל בכלכלה רגילה, בייחוד לאור העובדה שהתמ"ל מתחיל לבוא במקום אוכל מוצק רגיל וחבל. גם הגמילה מבקבוק יותר קשה לקראת גיל שנתיים, בייחוד אם מדובר בהרגל חביב לפני השינה. פעמיים - שלוש ביום בקבוק מטרנה בהחלט נחשב ליותר מדי בגיל שנה ו-8. אני הייתי מורידה לו לאט לאט לבקבוק אחד ליום ולקראת גיל שנתיים מסיימת עם זה. אבל ? זה לשיקולך בלבד. בהצלחה, מירי

13/09/2006 | 18:54 | מאת: קרן

תודה על התשובה, אך שאלתי עדיין לא נענתה, מכיוון שעדיין לא הבנתי אם המטרנה אכן משלימה את מה שהגוף צריך.. לגבי הגמילה, טוב ויפה, אך הוא מסרב לאכול בתוקף ירקות, פירות וביצים וגם אם אצליח לגמול אותו מהמטרנה, עדיין הוא יסרב לאכול, כי מה שבעצם יקרה, הוא סתם יבכה ויהיה מתוסכל מרעב.. [ניסיתי כמה פעמים לתת לו אוכל אחר אך הוא רק בכה].

מנהל פורום רפואת ילדים