שימוש בשואב רירית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/11/2005 | 14:22 | מאת: אודליה

הי מירי בני בן ה - 10 חודשים מאוד מצונן. אני משתמשת במכשיר: שואב רירית, ובאנגלית: ASPIRATORE NASALE? בכדי להוציא את הנזלת. נאמר לי שעדיף לא להשתמש כלל במכשיר זה כי הוא עלול לגרום נזקים לכונכיות האף בעתיד. מה נכון לדעתך? ודבר נוסף: מה לדעתך ניתן למרוח לתינוק מנוזל על הנחיריים היבשות והאדומות? ניסיתי את הקרם פנים של ד"ר פישר אבל הוא לא מספיק שומני ולא עוזר. עוד רעיונות? תודה מראש אודליה

15/11/2005 | 15:00 | מאת: מירב

היי אודליה, לא מומלץ במיוחד להשתמש בשואב הנזלת מכייון והוא עלול לפגוע בריריות האף. ואם כבר את משתמשת אז שהשאיבה תהיה מאוד עדינה ולא להפעיל ואקום חזק. כמו כן, ניתן להניח בחדר מכשיר אדים קרים ו/או לטפטף על חיתול טטרה טיפות אקליפטוס ולקשור על מעקה המיטה [לא מעל ראש הילד], וכן להשתמש בתרסיס מיי מלח שהוא נפלא ולא מזיק. לגביי לחות לעור הפנים יש קרם שומני מאוד [אני לא זוכרת את שמו] בשפורפרת לבנה עם כתובית בירוק כהה. ניתן למצוא בכל סופר פארם. מירב.

15/11/2005 | 16:01 | מאת: שרון

בני היה עם נזלת שנה מגיל 8 חודשים אני שאבתי במשאבה פשוטה כמו פומפה ולפעמים שאבתי במשאבה שמקבלים בבית חולים ע"י שאיפה שלי בשני המקרים זה משחרר וזה טוב לפני ששמים טיפות מי מלח או משהו דומה בכדי לייבש מעט את הנזלת , בעקרון המשאבות הנ"ל משחררות ולא גורמות לבעייה . על הפצעים שנוצרים אני מורחת וזלין ולמחרת הפצע עובר , תמיד .

15/11/2005 | 16:09 | מאת: אודליה

תודה בנות, עזרתן לי אודליה

מנהל פורום רפואת ילדים