נפיחות בשדיים לתינוקת
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
בתי נולדה עם נפיחות באיזור השדיים, כיום היא בת 5 חודשים והנפיחות אמנם ירדה אבל במישוש עדין ניתן בקלות לחוש בגוש/בליטה מתחת לפיטמה, האם התופעה רגילה/מוכרת האם התופעה קשורה לאיזון ההורמונלי שלה והאם צריך לטפל? מבקשת כמה שיותר מידע .
1. כבר שאלת בפורום אחר 2. הורמון המופרש מהשיליה הוא בעל פעילות דומה ל- LH המופרש מיותרת המוח ומפעיל את השחלה . בסוף התהליך נוצר אסטרוגן המגדיל את השד. זה התהליך הטיבעי בתינוקות (גם זכרים וגם נקבות) 3. הגדלת השד לאחר הלידה יכולה להשאר חודשים רבים ולא תמיד להעלם. אם ממששים בעומק רקמת השומן מרגישים רקמה יותר קשה שהיא רקמת בלוטה 4. אם אין הגדלה של התהליך הדבר מצביע על כך שאין פעילות נוספת של מערכת הורמונלית זו וכמובן הילדה אינה מיצרת הורמון נשי משלה
פרופ' צדיק תודה על התשובה המהירה והמפורטת. ובכל זאת שאלה נוספת: באילו מקרים עלי להתייחס לתופעה ולקחת את התינוקת לבדיקה? והאם במקרים בהם יש צורך בהתייחסות יש תופעות גופניות נלוות שיעזרו לי להחליט?