הקפאת מרק ירקות
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום רב בני בן 7 חודשים וכבר חודש אוכל בכל יום מרק ירקות ומחית פירות. את האוכל אני מכינה לו מידי יום ואני רוצה להתחיל ולהכין מנות גדולות יותר של אוכל ולהקפיא. יש לי מס' שאלות בנושא: האם להקפיא את הירקות בשלמותם לאחר הבישול, להפשירם ולטחון אותם, או שניתן להקפיאם כבר טחונים? (האם אין ירידה ברמת הויטמינים?), האם יש לאכסן את הירקות בכלי מזכוכית או מפלסטיק? (האם נכונה הטענה שכלי מזכוכית שומר יותר על רמת הויטמינים בירקות?), כיצד להפשיר את הירקות: "על השיש" כמה שעות, או במיקרוגל? (אתמול דפדפתי בשני ספרי תזונת תינוקות. באחד כתוב שיש להפשיר את האוכל רק "על השיש" ובשני כתוב שיש להפשירו במיקרוגל ובשום פנים ואופן לא "על השיש") למי להאמין? וכנ"ל לגבי הפירות. יש הטוענים שפירות רצוי כלל לא להקפיא אלא להכין כל יום מחית טרייה ויש הטוענים שאפשר. מה נכון??? נ.ב. הפורום שלכם מקסים ומעניין ואני שואבת ממנו המון מידע. בתודה מראש אודליה.
היי אודליה, אני הכנתי מרק (גם עם עוף) בצינצנות מזכוכית, הקפאתי והפשרתי גם על השיש וגם במיקרו ויש לי ילד בריא ושובב. פירות תמיד עדיף לתת טרי, לא הקפאתי אלא תמיד עשיתי במיקסר על המקום... מירי
הי מירי תודה על התשובה אבל לא הבנתי אם את מקפיאה את המרק כבר טחון או שאת מקפיאה את הירקות, מפשירה ורק אז טוחנת (אני יודעת שהשאלה נראית מוזרה ואני משערת מהי תשובתך, אבל זה מה שאמרה לי לעשות האחות בטיפת חלב). בתודה מראש אודליה.