נקניקים ונקניקיות
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום רב, בעקבות משהו ששמעתי מתזונאית באחת מתוכניות הטלוויזיה, חשוב לי מאוד לשמוע מפיו של רופא ילדים אם יש אמת בדבר. כמובן שלאכול אוכל שמבושל בבית יום יום עדיף (תמיד) על-פני אוכל מעובד, אבל, וזה אבל גדול - מה לעשות שלילדים טעם משלהם, ולא משנה כמה טעים ומגוון יהיה האוכל המבושל בבית, הילדים שלי ובעיקר בני (בתי אוכלת אוכל מגוון יותר) אינו מוכן לאכול שום דבר למעט שניצל (קנוי), קבב (קנוי) ונקניק ונקניקיות. הדבר ששמעתי ושהחריד אותי הוא שבנקניקים ובנקניקיות יש חומר (לא זוכרת כרגע מה שמו) - אותו חומר שגורם לזה שהמוצר נראה ורוד, המים הוורדרדים שנקווים בשולי השקית של הנקניקיות, למשל - שהינו מסרטן. בן-זוגי אינו מוטרד, שכן - "אם משרד הבריאות אישר, כנראה שזה בסדר". אני, לעומת זאת, מודאגת, מכיוון שאותה תזונאית אמרה שלמרות שהמוצרים מאושרים על-ידי משרד הבריאות, חומר זה אכן מסרטן. מה נכון? תודה רבה!
אני מודאגת יותר שנקניקיות גורמות לחנק אצל ילדים. זה יותר חמור מהסרטן שאולי יקבלו עקב אכילת משקל כולל של טון נקניקיות במשך כל חייהם.... נירה
שלום, מוצרים אלה נמכרים במאות ואלפים ואינם גורמים לכל נזק. אין במוצרים אלה חומר מסרטן ולא צריך לקחת ברצינות כל מה שנאמר בתוכנית טלויזיה ע"י גורם כלשהו שאולי יש לו אינטרס בעניין.