הפרעת אכילה אצל תינוקת
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
ד"ר שלום רב, בתי בת 10 וחצי חודשים ושוקלת 11 ק"ג. לאחרונה נוצרה בעייה שהיא רב היום עם בקבוק חלב בפה, נרדמת איתו, נרגעת איתו, ובלילה אוכלת כל 3 שעות 120 CC. לא עזר לתת דייסה לפני השינה ומוצץ היא לא לוקחת. מלבד זאת את האוכל המוצק היא לא מוכנה בשום אופן שאני אאכיל אותה אלא רוצה לבד בכפית. מאחר וזה לא ממש הולך אז התחלתי לתת לה אוכל מבושל ביד כגון קציצה שניצל גזר תפו"א וכו אבל שום דבר לא ממש נכנס לפה, היא לרב משחקת עם האוכל, לכן היא זקוקה לחלב באופן מלא. יש לציין שבין לבין היא עם חתיכת לחם ביד, ביסקוויט או מלפפון, לא משנה מה העיקר שיהיה אכיל. שאלתי היא האם זו לא הפרעת אכילה? ואם כן כיצד לטפל?? עד לפני חודש הכל היה בסדר, עכשיו נדמה כאילו היא כל הזמן צריכה שיהיה לה משהו בפה... אודה לעזרתך ולכל מי שיכול לתת לי עצה מנסיונו.
מור, כדי שתוכלי לקבל תמונת מצב לגבי בתך - הילד שלי בן שנה וחצי ושוקל את אותו המשקל של בתך... והוא בסדר גמור, מפותח יופי ומבחינה מוטורית הוא מקדים הרבה מחבריו בגן. אז הייתי אומרת שהפרעת אכילה זה לא הקייס פה. יש תקופות אצל תינוקות, בייחוד בתקופת השיניים שהתיאבון מועט והם מאוד בררנים. בתך גם בגיל שהיא לא צריכה בקבוק באמצע הלילה ובמיוחד לא כל 3 שעות ! נראה לי שזה יותר תחליף למוצץ מאשר רעב, הרגל ולא צורך. תני לה להתנסות עם האוכל, קציצות, נאגטס עוף, טבעולים, תני לה לנשנש מה שהיא רוצה, תזכרי שמדובר ביצור קטן עם קיבולות קטנות מאיתנו ומה שלך נראה מועט בשבילה זה ארוחה מספקת. אל תרגילי אותה לנשנושים באמצע היום, אלא לשעות קבועות של אוכל, אולי בגלל הנישנושים היא לא אוכלת כיאות כאשר צריך לאכול ! הגבילי את הנישנושים, בלחם אין קלוריות מועילות וזה סתם ממלא. התחילי לסדר לה את הארוחות ואל תתייאשי - גם אם הריצפה מקבלת יותר אוכל - זו התנסות חשובה לילדה - תני לה ! ולגבי האוכל בלילה הייתי מציעה להוריד את החלב באמצע הלילה, היא כבר בגיל שתינוקות ישנים לילה שלם ללא צורך בבקבוק - תני לה מים או התעקשי על מוצץ במקום. כל עוד הילדה מתפתחת טוב ולא חולה - לא לדאוג. מירי
הי מירי, המון תודה על התיחסותך המהירה, אני תמיד נהנית לקרוא את תשובותייך לפונים!! נראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון, אני לא מוטרדת מהמשקל ה"נמוך" של ביתי, אלא להפך, אני חוששת שהיא תלויה כל כך במטרנה ואוכלת כמויות גדולות מידי, ולכן הייתי רוצה שתאכל יותר אוכל מוצר על מנת שתוריד את כמות החלב. לגביי הלילה אני יודעת שהיא לא זקוקה לחלב אבל מסרבת בכל תוקף למים ומוצץ ממש מעצבן אותה. אשמח גם לתגובתו של ד"ר שינהר. יום טוב!!