בת חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/12/2004 | 10:26 | מאת: גילי

שבת שלום ביתי ,ליאור, בת חודשיים וחצי ישנה בלילה 7-8 שעות בממוצע . אני לא מניקה ובמהלך היום היא אוכלת בממוצע 450-500 CC סימילאק. בנוסף יש לה קצת גזים ואני נותנת לה גליקול. בטיפת חלב יעצו לנו להעיר ולהאכיל אותה כל 4 שעות בערך (היא באחוזון ה- 25 מבחינת משקל) אבל כשאני מעירה אותה , היא אוכלת בקושי 30CC ולא מוכנה לאכול יותר בשום פנים ואופן. רק לאחר 3 שעות בערך היא רעבה שוב ומבקשת לאכול . אגב יש לה יציאות פעם ביום. שאלתי היא האם כמות האוכל שלה מספיקה (אמרו לי שיש נוסחא שמשקללת את הגיל והמשקל וע"פ זה יודעים כמה היא צריכה לאכול ביום) , ואם לא אז מה לעשות כדי שהיא כן תאכל יותר. בתודה מראש גילי וליאור.

18/12/2004 | 18:44 | מאת: כרמית

הי גילי וליאור, בעניין הנוסחה - הייתי במפגש הנקה מקצועי והיועצת אמרה שהנוסחה היא- משקל הילד כפול 165 שווה כמות האוכל ביום. אם מחלקים לכמות הארוחות אפשר לדעת כמה אמור לאכול בארוחה.זה כמובן רק הממוצע, לא צריך לדייק על המיליליטר.

19/12/2004 | 10:17 | מאת: מ.ט

גילי שלום, בתי אינה אכלנית גדולה (בלשון המעטה..) "הנוסחה" של רופאת הילדים שלה הינה לפי 120 CC כפול משקלה - סכום זה מספיק בהחלט להתפתחות וגדילה תקינים. אל תעירי אותה בלילה - זה מיותר. אם היא הייתה רעבה היא הייתה מתעוררת לבד ומבקשת.

מנהל פורום רפואת ילדים