חיידק טורף

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/10/2004 | 16:19 | מאת: לי

לפני כשבוע וחצי החלה להתפשט אצל בני בן השנתיים וחצי פריחה מחוספסת ויבשה בפנים בידיים וברגליים הרופא נתן טיפות נגד אלרגיה כאשר לא חל שיפור ביקרתי אצל הרופא שוב והוא אמר שמדובר בחיידק טורף ונתן טיפול אנטביוטי שאלותי הם כאלה ממה זה נגרם? האם זה מדבק? מה הסיכון ובכלל מה זה החיידק הזה כנראה שממההלם לא שאלתי את הרופא את כל השאלות האלה ועכשיו אני בחרדה נוראית אז אני אודה מאוד למי שיוכל לענות לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרופא התכוון שהפריחה נגרמת ע"י אותו חיידק שלפעמים פועל כחידק טורף-אך ברור שהילד לא במצב זה כיון שאחרת הוא היה במצב קשה בבית חולים. זהו חיידק הנמצא על העור של כולנו ולעיתים מסוגל לתקוף ולגרום לתופעות של זיהום בעור. אינני יודע אם זאת האבחנה הנכונה ( לא ראיתי ) אבל טיפול אנטיביוטי בהחלט יכול להועיל.

28/01/2006 | 23:27 | מאת: דורון

בתי בת ה-10 חודשים חלתה בדלקת ריאות לפני כשבועיים וקבלה טיפול תרופתי הכולל שתי זריקות רציפין 450 מ"ג ואנטיביוטיקה של מוקסיפן למשך עשרה ימים נוספים בשל דלקת ריאות בשתי הריאות שנבע מטיפול שגוי מבחינה כמותית בכל הנוגע למתן האנטיביוטיקה לפני כן כאשר במוקד בטרם עלו על הבעיה אך נתנו מינון נמוך מידי ובדיקה שערך רופא המשפחה הסתבר כי שתי הריאות הודבקו. לפני שלושה ימים חלתה שוב , קבלה זריקת רציפין ומחר ביום ראשון תלך לביקורת לרופא המשפחה להמשך טיפול . האם יתכן ויש חיידק מסוג כזה המכונה טורף? האם יש צורך להגיע לבית החולים בדחיפות? חשוב לציין כי הילדה כשאין לה חום מתפקדת כרגיל וכשעולה החום לרמות גבוהות של 39 מעלות ומעלה זה פוגע בה. כמו כן האם לאחר מתן של נורופן , כשהתינוקת מקיאה , לאחר כמה זמן ניתן לתת שוב , במידה ועולה החום ? אשמח לקבל תגובתכם.

מנהל פורום רפואת ילדים