האכלת תינוק וכמויות האוכל
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום ד"ר, שאלתי כאן לפני כמה ימים ומשום מה אני לא מוצאת את השאלה אז אני שואלת שוב, בני בן ה-3 וחצי חודשים אוכל בסביבות 120 CC לארוחה כל בערך 3-4 שעות , ההאכלה מתבצעת בפעם אחת כמעט בלי הפסקות (כי אחרי הפסקה הוא מסרב להמשיך בד"כ) . לפי הנוסחה של 150 CC לקילו ליום הוא אוכל פחות ממה שצריך, ואז קורה שהוא רעב לפעמים גם אחרי שעה וחצי או שעתיים. כיצד עדיף להאכיל אותו? האם להמשיך בדרכי או שלנסות להאכיל במשך שעה שלמה עם הפסקות וכך הכמויות יגדלו וגם מרווחי הזמן בין הארוחות.(האמת ניסיתי את זה אבל זה לא ממש הלך ולא רציתי להאכיל בכוח) קראתי איפשהו שלא טוב לאכול במרווחי זמן קצרים כי זה עושה להם כאבי בטן. שמעתי דעות לכאן ולכאן ויש כאלו שמושכים ארוחה ע"פ שעה לעומת כאלה שמסימים ארוחה ב-10 דקות. אז מהי הדרך הנכונה? תודה רבה ויום טוב.
לא כל בכי הינו עקב רעב ומאחר ונראה לי שהכמות מספקת אין צורך לתת כמויות קטנות נוספות לאחר שעה/שעה וחצי. הזמן המוקדש לארוחה הינו רק זמן הארוחה ,אכן כעשר דקות ולא כל משך היממה וזאת על מנת להרגיל אותו לסדר יום קבוע ולא עקב כאבי בטן וכד'
תנסי להוסיף לכל בקבוק אוכל קורנפלור הבן שלי גם היה כל הזמן רעב בתחליפים של האוכל כנראה לא מספיק , הקורנפלור משביע את התינוק תוסיפי כפית שטוחה לפני שאת מאכילה את הילד (לקורנפלור תכונה - הוא מתקשה).