מזון לילדים
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום רב, ברצוני לשאול אם נכונה הטענה כי השימוש באבקת מרק אינו בריא לילדים וכי יש להעדיף מלח? אבקת המרק כידוע מאוד מוסיפה לטעם האוכל ולכן השאלה משמעותית לי. האם הרכיבים גלוטן ומונסודיום גלוטומט אינם בריאים למאכל ילדים? ואם אפשר גם לשאול מהם אותם רכיבים שנמצאים בהרבה אבקות ומזונות מוכנים? אשמח לדעת מה אומרות המלים הללו.
אפשר להשתמש באבקת מרק. גלוטן הינו חומר הנמצא בלחם ומאחר ויש אנשים ה"רגישים" ללחם קרי לגלוטן מציינים זאת על המוצר. לילד בריא אין שום בעייה לקבל גלוטן מלוא החופן ואף יותר מונוסודיום גלוטאמאט הינו חומר שימור ידוע מוכר ולא מזיק למעט למי שרגיש אליו (גורם להקאות וכאבי ראש) בתיאבון