לקטוז

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/10/2003 | 07:47 | מאת: ליבי

שלום ד"ר, בבית הספר למדתי כי התינוק נולד עם אנזים המפרק לקטוז (מלקטוז?) בכדי שיוכל לפרק את חלב האם שניזון ממנו. ובגלל שהתינוק-ילד ממשיך לצרוך מוצרי חלב האנזים ממשיך להתקיים בו, אך אם הוא מפסיק לצרוך מוצרי חלב האנזים נעלם. השאלה שלי היא: אם התינוק צורך תחליף חלב צימחי, ובמידה וקיים אצלו האנזים, האם הוא יעלם ובעתיד יפתח אלרגיה למוצרי חלב משום שאין לו כבר את האנזים? האם זה שיקול שיש לקחת במעבר לתחליף צימחי? ושאלה נוספת: יש לי הרגשה שהתינוקת שלי רזה מידי מאז שהיא אוכלת צימחי. האם מזון זה מעקב התפתחות פיזית? תודה רבה וחג שמח. ליבי.

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2003 | 10:56 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

אין קשר בין אכילת מוצרי חלב או המנעות מהם להווצרות האנזים (לקטאז). ישנם תינוקות הנולדים עם חסר של האנזים ולכן אין ברירה צריך לתת להם פומולות שלא על בסיס לב פרה. כמו כן ישנם אנשים שעם הגיל מפסיקים ליצר את האנזים ולכן סובלים מתופעות של חסר לקטאז לאחר שתיית חלב וכדומה. מבחינה תזונתית פורמולה צמחית זהה לחלבית אך אם את חוששת שתינוקך רזה מידי תמיד אפשר להתיעץ עם אחות טיפת חלב/רופא הילדים ולבנות את עקומת הגדילה שלו ולראות אם יש בעייה

מנהל פורום רפואת ילדים