קירור מזון התינוק
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
לא מצאתי פורום מתאים יותר.... תינוק בן 6 חודשים. האם נכונה הטענה שעדיף (כדי להקטין את כמות החיידקים) להעביר את סיר המזון שזה עתה בושל אל המקרר מבלי לתת לו להתקרר לטמפרטורת החדר ? למקרר זה בטח לא בריא, אבל האם זה משנה את כמות החיידקים או שזה סתם מיתוס... תודה.
אם הסיר מכוסה סביר שמעט מאוד חידקים יכנסו אליו גם אם יתקרר באויר החדר. גם במקרר יש חידקים כמו באויר (הרי את פותחת את המקרר לאויר המטבח ). חידקים שנבלעים מחוסלים ע"י חומצות הקיבה ואנזימים אחרים שבמערכת העיכול אין שום הוראה רפואית לקירור מזון תינוקות בצורה סטרילית