מזון לתינוקות
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום, אני אם לתינוקת בת חודש שניזונה מיום היוולדה מתחליף חלב אם "רמדיה". מאז שחרורנו מבית החולים הבחנתי כי לאחר כל ארוחה הילדה אינה רגועה.חוסר השקט מתבטא בבכי,התעוותות הגוף, כיפוף הרגליים לבטן וכל התופעות האלה יכולות להימשך כמעט שעה וחצי מתום הארוחה. חשוב לי לציין כי כי אחת ליומיים יש לילדה יציאה מיימית ומדיפה ריע חריף מאוד וצבעה צהוב ירוק. ביום שישי האחרון לאחר ששוחחתי עם רופאי ילדים ברמב"ם החלטתי לנסות ולהחליף את האוכל בתחליף החלב"פרוג'סטמיל". שלוש ארוחות נתתי לילדה, שתיים מהן היא הקיאה. חזרתי לרמדיה. ראשית, מדוע היא הקיאה את הפרוג'סטמיל שנחשב למזון המפורק ביותר והקל ביותר לעיכול? שנית, האם יש מקום לנסות ולהחליף מזון למרות שאין תובעות המצביעות (לדעתי)על רגישות לחלב מצד אחד, ומצד שני , בלתי אפשרי האחרי כל ארוחה הילדה תסבול עד יעבור זעם. אני נפגשת היום עם רופא הילדים שלנו אך חשוב לי לשמוע דעה נוספת. אודה לתגובתכם בהקדם. תודה אירית
שלום, התופעה שאת מתארת מוכרת לכל אמא- גזים והתקפי קוליק. התופעה חולפת לאחר גיל 3-4 חודשים ואינה קשורה לרגישות לחלב. לעיתים ניתן להקל על התופעה ע"י מעבר לכלכלה צימחית. אל תתחילי להשתולל עם שינויי כלכלה כל שני וחמישי. אין מקום לפרוגסטמיל- מיותר ויקר. נסי כלכלה צמחית והרבה סבלנות.
ראשית, תודה על התגובה. שנית, לאחר התייעצות עם רופא הילדים תוך תיאור המצב - הוחלט להחליף את המזון (רמדיה) למזון בשם אנפמיל - a.r. - מזון על בסיס חלב ואורז. מוצק הרבה יוסך ממזון רגיל וסמיך יותר. החל מאתמול בצהריים בתי מקבלת את האוכל והשיפור הוא משמעותי ביותר. אני תקווה שאנחנו בדרך הנכונה. תודה שוב אירית