שעלת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/09/2003 | 09:00 | מאת: אבנר

שלום ד"ר שינהר, יש לי בבית תינוק בן כמעט חודשיים. היום הגיע אחי עם כלבתו, והתברר כי לכלבה יש חשש לשעלת. היא נראתה בריאה, אך מסתבר שהיא על מסלול של אנטיביוטיקה כבר 6 ימים. אמנם לא היה כל מגע בין הכלבה והתינוק, אך ייתכן ואחי נגע בכלבה ואחר כך בתינוק. האם שעלת של כלבים מידבקת בבני אדם? אם כן, מה הסיכוי להדבקה, כפי שתיארתי? תוך כמה זמן נדע לבטח אם לא היתה הדבקה? בשבוע הבא התינוק אמור לקבל מנה ראשונה של חיסון DPT. האם יש לעדכן במשהו את טיפת חלב? תודה לך, אבנר.

20/09/2003 | 19:15 | מאת: ברוך

לאבנר שלום! באים אינני טועה, אין חיידקים ווירוסים משותפים לבן אדם וכלבים. לפחות אני לא נתקלתי מעולם למקרה כזה (נמתין תשובות מרופאים אחרים). דרך צד שלישי בד"כ מחלות ילדים זיהומיות אינן מעוברות.בכלל, בשעלת אינם נדבקים במגע ישר (נגיעה בידיים), אך כמו בשפעת, חזרת, חצבת וכו' - דרך אביר. לדעתי, סכנה רפואית מצידם הכלבים, זה לו וירוסים וחיידקים, אך רק (גם זה אינו נעים) פטריות וטולעים ולפעמים אלרגיה ל פרווה ויציאות יבשות. בתור ידע כללי: תקופת דגירה, ז"א אפרש בין הדברה (קבלת מנת חיידקים) מחולה ועד הופעת סימנים ראשונים אצל הנדבק עוברים בין 7 ל-14 יום. כדי להמשיך חיים רגילים, כולל הזרקת חומר חיסוני כמו שמתוכנן. באיחולי המשך שיגרת חיים, כמו שהיתה, ברוך

20/09/2003 | 22:38 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

אינני וטרינר אבל יש מחלות וירליות וחידקיות שמשותפות לבעלי חיים ובני אדם כגון כלבת שהינה מחלה ויראלית של כלבים אך גם בני אדם עלולים לחלות בה וכו וכו ע"פ חיפוש מהיר שערכתי במנועים רפואיים תתכן העברה של המחלה מכלבים לבני אדם. ההעברה הינה טיפתית כלומר מגע עם רוק דרך שיעול או ליטוף הפרווה הנגועה. מאחר ומדובר מחד בתינוק בן חודשיים הסיכוי למגע קלוש ביותר ומאידך הטיפול האנטיביוטי מטרתו בין השאר למנוע פיזור המחלה והדבקת הסביבה ולאחר מס' ימי טיפול אפשר להיות יותר רגועים המלצות: לחסן כמקובל כפי גילו ואם יופיעו חום ושיעול לפנות לרופא הילדים ולספר לו על המגע עם הכלב החולה והנתונים שמסרתי ושיחליט אם לטפל בו (טיפול פשוט בסירופ אנטיביוטי)

מנהל פורום רפואת ילדים