פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2261 הודעות
2240 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

22/10/2012 | 11:47 | מאת: שחר

שלום, אני בן 28, מרכיב עדשות קשות מזה 11 שנים (ומשקפיים מזה 23 שנים) ומאוד הייתי רוצה להיפטר מהם. יש לי מספרים מאוד גבוהים (בסביבות מינוס 12-14). בבדיקת התאמה שעברתי במרפאת "עיניים" אצל דר' לוינגר, נאמר לי שאני מתאים להשתלת עדשה תוך עינית מסוג ארטיפלקס. במרפאת אחרת (i-clinic של דר' ונדר) נאמר שאני מתאים לניתוח לייזר מסוג LASIK eye-Q (קיים גבול בטיחות של 30 מקרון). הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים שבביצוע ניתוח השתלת עדשה (לטובת שיפור ראייה) והאם זה נכון שניתוח לייזר הינו חלופה בטוחה יותר? בתודה מראש, שחר

הסיכונים בהשתלת עדשה תוך עינית כוללים את כל הסיבוכים של ניתוח תוך עיני כמו זיהום, גלאוקומה והיפרדות רשתית. בנוסף- סיכון מוגבר להתפתחות קטרקט ופגיעה בקרנית עם השנים. גם הלזיק לא בטוח בגלל המספרים הגבוהים יש יותר סיכון להתפתחות אקטזיה בקרנית. אם העדשות טובות לך ולא גורמות לדלקות- אל תחפש צרות ולשפר. אם יש לך בעיה עם העדשות לך לנסות התאמה של עדשות אחרות אצל מומחה בתחום.

18/10/2012 | 20:59 | מאת: עמיצור

בעוד חודש וחצי אעבור ניתוח קטרט אני נוטל xatral 10 mg כל יום. האם יש להפסיק לפני הניתוח ואם כן מתי? תודה

אכן קסטרל ודומיו עלולים להקשות על המנתח בזמן ניתוח קטרקט אולם אין מקום להפסיק את הטיפול לקראת הניתוח משום שהשינויים שהקסטרל עושה בקשתית אינם הפיכים. רק אם ממש לאחרונה התחלת את הטיפול שווה להפסיקו מיידית ולחדשו לאחר הניתוחים.

19/10/2012 | 01:33 | מאת: עמיצור

אני מודה על התשובה המהירה. אני בן 58 והתחלתי להשתמש בקסטרל לפני כ 3 חודשים. האם להפסיק מיד עד לאחר הניתוח? תודה רבה

18/10/2012 | 07:49 | מאת: דליה ח

לאחר ניתוח קטרקט מלפני שבוע אני רואה בעין המנותחת כמעט מושלם לרחוק אבל אני מרגישה לפעמים הפרעות בראיה בעיקר כשאני מסתכלת למטה או לצדדים האם התופעות הללו טיבעיות ממינוס 16הגעתי לאפס ומעולם לא ראיתי טוב יותר

התופעות יכולות להיות נורמליות ויכולות לנבוע מהשוליים של העדשה המושתלת או מהםרעות בזגוגית העין מאחר והינך קצרת רואי במקור. בכל זאת שווה בדיקה...

17/10/2012 | 00:17 | מאת: חנהמ

מועמדת לניתוח. האם כאבי ראש עלולים להפריע במהלך הניתוח? אני סובלת מפרפור פוזדורים קבוע. האם יש מניע ? האם יש צורך בהכנות הקשורות לזה?

התופעות שציינת אינן מונעות ממך לעבור את הניתוח או מפריעות. כדאי שתכיני מכתב מרופא משפחה או מקרדיולוג ואקג.

15/10/2012 | 16:18 | מאת: מיכל

אתמול עברתי ליזר לקטרקט משני . היום אני עדיין לא רואה טוב יש שיפור קל מאד אבל לא ממש מה יכולה להיות הסיבה ( אציין שעברתי בדיקות רשתית ולא מצאו כלום )

ייתכן שהחתיכה שהוסרה בלייזר לא נפלה לגמרי ולכן מסתירה לך עדיין. ייתכן שהתפתחה בצקת מקולרית אם כי לא סביר שכל כך מהר.

16/10/2012 | 09:31 | מאת: מיכל

אז מה עושים מחכים ? הולכים לביקורת ( למרות שלא זימנו אותי )

14/10/2012 | 05:49 | מאת: יצחק

אני בן 80.לפני כשנה עברתי ניתוח קאטאראקט ובנוסף הנני סובל מגלאוקומה.מה שקורה מאז הוא שהעיניים שלי במיוחד זאת הימנית כאשר נחשפות לרוח ושמש דומעות.למעשה רק בשינה אינם דומעות.אני משתמש לפי עצת רופא העיניים בטיפות מקסטירול.האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה מטרידה זאת.

יש כל מיני דברים שאפשר לנסות כולל טיפות וגלים להרגעה וכם טיפות מיוחדות שנקראות רסטזיס. אתה צריך להתייעץ עם הרופא שלך כמובן. חלק מהאשם הוא בטיפות להורדת לחץ ואפשר לנסות ולהחליפן באחרות.

11/10/2012 | 07:58 | מאת: אברהם

תודה לדוקטור עדי מיכאלי על התשובה המהירה והטובה,ושאלתי הפעם אני מתקבל למרפאה לפני ניתוח, ואם יתברר שהעדשה לא מסוג טוב, תמיד אני יכול לעשות ניתוח במקום אחר, אני רוצה את העדשה הטובה ביותר , השאלה החשובה מה זאת עדשה טובה, ואם אפשר המלצה לעדשה טובה, שמתאימה לי לגילי בן76 חובש 50 שנה משקפים לרחוק ולקריאה, תודה אברהם

העדשות כולן טובות ולכל עדשה יש יתרונות וחסרונות. אתה לא צריך לדאוג בעניין סוג העדשה אבל כמובן שאתה יכול לברר מאיזו חברה שמייצרת את העדשה רוכש בית החולים את העדשות. אם מדובר בחברות כמו alcon, חניתה, bausch & lomb, amo לדוגמא, אז אתה מסודר. אני לא יכולה למנות כאן את כל שמות החברות. אם אתה מחפש עדשה כמו עדשה מולטיפוקלית למשל אז זה בדרך כלל לא יכול להתבצע בבית חולים ציבורי אבל עדשות מולטיפוקליות אלו מיעוט העדשות המושתלות ולא מומלצות לכל אחד. בעיקר למי שממש רוצה להיפטר מהמשקפיים גם לאחוק וגם לקרוב במחיר של פשרות באיכות הראיה.

10/10/2012 | 22:02 | מאת: אברהם

שלום רב, אני בן 76 , מרכיב משקפים 50 שנה,לרחוק ולקריאה,7 שנים שנאמר לי שיש לי התחלת קטרקט, לאחרונה רציתי להחליף עדשות, האופטרמטריסט אמר שחבל על הכסף, מאחר שבגלל הקטרקט בעין ימין לא יהיה הבדל גדול החדש מהישן, רופא עיניים של קופת חולים שהוא גם מנתח ,מנתחים אוהבים לנתח, שלח אותי לניתוח קטרקט,יש לי תור למרפאה ברמבם לפני ניתוח,אין לי בעיה בנהיגה,ובמחשב, שאלתי מה אני צריך לשאול במרפאה?סוגי עדשות ,מה לבקש , הרדמה? תודה אברהם

אם אינך מרגיש צורך בניתוח אינך מוכרח להינתח. אם מתחשק לך להחליף משקפיים אתה יכול להחליף ופשוט לא תראה יותר טוב יותר ממה שאתה רואה כיום. אם זה טוב לך אתה יכול להישאר ככה. רק במקרים של קטרקט מאד מתקדם, שבהם אם הניתוח ידחה הוא עלול להפוך למורכב יותר, אז כדאי להינתח גם אם אין יותר מדי הפרעה. במקרה שכן החלטת להינתח- בדרך כלל אין מה לדבר לגבי ההרדמה, היא סטנדרטית הטיפות ובגל ברוב המקומות. לגבי סוגי עדשות גכ בדרך כלל אין על מה לדבר בבית חולים ציבורי כי יש סטנדרט והוא בדרך כלל טוב. חשוב לדון עם הרופא לגבי מה יהיה המספר אחרי הניתוח. יש להתחשב במצב שתי העיניים ובצרכים שלך.

05/10/2012 | 07:56 | מאת: בלה

אימי בת 81 רואה ערפל בעין שמאל (עברה ניתוח קטרקט לפני כ-7 שנים.) בעין ימין איבדה כמעט את הראייה עקב בעיית רשתית. ממה נובע הערפל.?תודה

רוב הסיכויים שמדובר בקטרקט משני הניתן לטיפול מהיר ויעיל בלייזר.

23/09/2012 | 12:51 | מאת: דליה ח

ברצוני לדעת כמה זמן לפני ניתוח קטרקט צריך להוריד עדשות מגע רכות והאם האופציה של עדשה אחת לרחוק ועדשה אחת לקרוב היא האופטימלית בקוצר ראיה גבוה מאוד של מינוס 16 . ושאלה נוספת האם הבדיקות הביומטריות קובעות את הכוח של העדשות המושתלות.

הבדיקה הביומטרית אכן קובעת את כוח העדשות שיש להשתילן בניתוח. לפני הבדיקה כדאי להמנע מהרכבת העדשות במשך שבועיים. לפני הניתוח עצמו אפשר להמשיך ולהרכיב את העדשות עד יום הניתוח. לגבי הרפרקציה האופטימלית- האופציה שהצעת טובה וכדאי להתחיל עם העים שתכוון לקרוב ולא לרחוק על מנת למנוע תוצאה של פלוס במקרה של סטיה בחישוב. בעין השניה מתחשבים במה שיצא במיתוח הראשון.

20/09/2012 | 11:17 | מאת: רונית

שלום רב, אימי עברה ניתוח קטרקט לפני מספר שבועות עקב נפילה קשה שלה ברחוב. העדשה בעין נתפרה שם לכל מיני מקומות ונאמר לנו שהיא תוכל לראות טוב לקרוב אבל תצטרך משקפיים לרחוק. המצב היום הוא כזה, שהיא לא רואה טוב לשום מרחק והיא חייבת תיקון אופטי להכל, כולל צילינדר מאד גבוה...(?) איך זה ייתכן? האם אפשר לתקן את המצב? ניתוח חוזר? זה די מתסכל אותה, אחרי שקיוותה שלפחות לקרוא לא תזדקק למשקפיים. תודה

טיבם של הניתוחים לתפרית עדשות שנפלו הוא מורכב ובעייתי. במקרים רבים העדשה אינה נתפרת בצורה מושלמת וממורכזת בגלל הקושי הטכני הרב ואז בגלל ההטייה של העדשה נגרם צילינדר. לפעמים האישון נשאר פגוע. בכל מקרה כדאי שתפנה להתייעצות משום שייתכן שאפשר לשפר את המצב בצורה יחסית פשוטה. לפעמים תפר אחד נוסף יכול לשפר את המנח של העדשה ואת המספר.

21/09/2012 | 08:57 | מאת: רונית

תודה על תשובתך דוקטור. האם התיקון/תפר הזה אומר שוב כניסה לניתוח? אני חוששת שהיא לא בדיוק תשמח...

17/09/2012 | 13:44 | מאת: אהוד

שלום, אני בתחילת שנות ה 50 ואובחן אצלי קטרקט. עדיין אינני זקוק למשקפי ראייה לטווח קרוב(מן הסתם יגיע בקרוב...). בעין הבריאה קצר רואי מס 2.5 ובעין הפגועה בקטרקט מספר 1.5. עובד הרבה מול מחשב. מהם היתרונות והחסרונות בחלופות מונו-פוקל ומולטי פוקל בניתוח קטרקט והאם טכנולוגיית המולטי-פוקל בשלה מספיק להכרה בסיכונים ותופעות לוואי ככל שיש? תודה

המצב שלך עכשו הוא די אידאלי- אתה רואה גם לקרוב וגם למרחק ביניים (מחשב) ללא משקפיים. עדשות מולטיפוקליות עובדות היטב אבל יש להן כמה בעיות. כמעט כל העדשות חסרות פוקוס בטווח הביניים. ממש עכשו יוצאות לשוק עדשות כמו אלו הקיימות אלא עם תיקון שיותר מתאים לטווח הביניים ופחות לקרוב. אז כנראה אפשר יהיה להשתיל בכל עין עדשת מולטי עם טווח מעט שונה שיכסה את כל הטווחים. יש להן חסרונות נוספים כמו סינוורים בעיקר בנהיגת לילה וצורך ביותר תאורה בזמן קריאה. אף אופציה אינה מחקה מצב טבעי אבל נראה לי שאם תוכל בניתוח לשמר את מה שיש לך היום זה יהיה הכי טוב ואיכות הראיה שלך תהיה מיטבית.

18/09/2012 | 09:56 | מאת: אהוד

ד"ר מיכאלי תודה. האם הבנתי נכון שלדעתך מולטיפוקל מתאים לי? (ומאחר ועין שמאל תקינה אז לבצע את הניתוח רק בעין ימין,נכון?) עןד הבהרה ברשותך לעניין הסיכונים א) סיכונים ותופעות לוואי ככלל בניתוח קטרקט (בהתחשב בגילי הצעיר ושאני מתכוון להשתמש בעיניים עוד כמה שנים טובות...) והסיכונים במולטיפוקל בפרט (יש לי חשש מטכנולוגיות חדשות שלא נצבר בהן מספיק נסיון)? תודה!

13/09/2012 | 11:30 | מאת: אתי

שלום רב, אימי בת 80 ועיוורת בעיין אחת שנים רבות. בעינה הבריאה היא סובלת מקטרקט שפוגע קשות באיכות חייה. היא נמנעת מניתוח מחשש שההליך, גם אם הוא פשוט יחסית, עלול להסתבך וכתוצאה מכך היא עלולה לאבד את הראייה גם בעין זו. שאלתי היא האם יש הצדקה לחשש זה? האם ניתוח קטרקט אכן עלול להסתיים באובדן ראייה בעיין המנותחת? אימי סובלת מסוכרת ומלחץ דם גבוה, שניהם מטופלים ומאוזנים. האם מומלץ ניתוח במקרה זה? תודה, אתי

הסיכון מינימלי והרווח גדול. לא כדאי להמתין לקטרקט מתקדם שיהיה קשה לנתחו. הסיכוי לאיבוד ראיה משמעותי הוא כ- 0.5%. כמובן בהנחה שהעין בריאה ללא גורמי סיכון לניתוח. המחלות הסיסטמיות שלה אינן מהוות בעיה.

09/09/2012 | 23:31 | מאת: עידן

לרופאה שלום יש לי קראטוקונוס במצב יציב בעין שמאל,האם מקובל לנתח קטרקט בעין כזאת?מה היתרונות והחסרונות של ניתוח שכזה? בברכה עידן

מה שלא הבנתי- האם יש לך גם קטרקט. אם יש אז הצשובה היא כן, מנתחים את הקטרקט וייתכן שאפילו תוכל להנות מעדשה טורית שמתקנת את חלק מהצילינדר או את כולו. אם אין לך קטרקט בעיקרון לא מנתחים אבל במקרים חריגים אפשר לחשוב על ניתוח עם עדשה כנל כדי לשפר את הצילינדר. תלוי אם הצילינדר סדיר ואם עדשת מגע או משקפיים לא משפרים מספיק את הראיה.

06/09/2012 | 08:57 | מאת: דליה ח

אני מרכיבה עדשות מגע ובזמן האחרון יש לי גרודים בעפעפיים האם זה דורש התייחסות מסויימת

אם זה לא מפריע לך יותר מדי אין חובה לטפל אבל נראה לי שעדיף בגללשזה פשוט לא נעים וגם עדיף בגלל העדשות. תצטרכי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי טיפול.

06/09/2012 | 08:54 | מאת: דליה ח

תוכלי לומר לי מהם סוגי העדשות שמושתלות בניתןח קטרקט מה ההבדל בינהם ואיזה סוג של עדשות משתילים לקוצר ראיה גבוה של מינוס 16 בשתי העיניים. למשל עדשות טוריות או מונופוקליות או מולטיפוקליות.

העדשות אינן שונות מעדשות של מי שאינו קצר רואי. הנקודה השונה היחידה הינה שלדעתי לא קיימות עדשות מולטיפוקליות במספר מתאים פשוט כי הן לא עובדות טוב בקצרי רואי חזקים.

29/08/2012 | 15:20 | מאת: דליה ח

האם לפני ניתוח הקטרקט יש בדיקות נוספות חוץ מהביומטרית ואם כן כמה זמן לפני הניתוח צריך לעשות אותם.ושאלה נוספת מה הסוג של העדשה המושתלת אחת לקרוב ואחת לרחוק יותר.

הבדיקות הן בדיקה כללית של העין + ביומטריה ולפי מה שרואים לפעמים מוסיפים בדיקות נוספות. בדרך כלל עושים את ההכנה מספר שבועות לפני הניתוח. על סוג העדשה דברי עם המנתח.

27/08/2012 | 15:54 | מאת: לי

לפני כ3 שבועות עברתי ניתוח בעין ימין קרוב קטראט צריכה גם בשנייה בעוד חודש. רואה מטושטש והעין מרצדת ובערב רואה מסונוור את האורות האם הראיה תשתפר לאחר שאעבור את ניתוח הקטראט בעין השנייה והריצוד יעלם?

את צריכה לנסות ולבדוק מאיזו עין מגיע הטשטוש. תסגרי כל עין בנפרד. אם זה מגיע מהעין שנותחה צריך לבדוק אם יש עוד מקום לשיפור. בדרך כלל דברים הולכים ומשתפרים במהלך השבועות והחודשים הראשונים. תופעת הריצודים גם היא משתפרת אבל יש ריצודים שיכולים להשאר. אם העין לשלא נותחה היא המפריעה הרי שניתוח שלה ישפר באופן כללי את תחושותיך.

20/09/2012 | 15:07 | מאת: חסר להם ידע באופטיקה??

26/08/2012 | 12:59 | מאת: דליה ח

האם ניתוח הקטרקט עוזר לחדות הראיה. אם יש קוצר ראיה גבוה של מינוס 16 וחדות ראיה של 6 על 12 בעיין שמואל ובעיין ימין 6 על 9 האם לאחר הניתוח חדות הראיה תשתפר ואני יראה 6 על 6 ושאלה נוספת כמה זמן לפני הניתוח צריך להוריד את עדשות המגע

הניתוח בא לשפר ראיה כמובן, כתלות ביכולת של העין להישתפר. בעיקרון אם יש רק קוצר ראיה ללא בעיות רשתית הרי שהראיה אמורה להשתפר. את העדשות יש להפסיק לקראת בדיקת ההכנה. רכות- 3 ימים, קשות- שבועיים.

23/08/2012 | 18:22 | מאת: דליה ח

רופא המשפחה לא נותן אישור לניתוח קטרקט בהרדמה מקומית אלא סיכום של תיק רפואי. האם יש מניעה כלשהיא לניתוח קטרקט בהרדמה מקומית אם יש סכרת לא מאוזנת וללא נטילת תרופות.סכרת של 131 בצום של 12 שעות ורמת כולסטרול גבוהה גם ללא נטילת תרופות.

הכולסטרול לא מהווה בעיה וגם לא סוכר של 131. זה דוקא טוב לבגיע עם סוכר מעט גבוה עד 160 לניתוח עצמו.

23/08/2012 | 13:45 | מאת: משה

בעקבות ניתוח להסרת זגוגית עם גז, התחיל אצליקטרקט בד בבד עם קטרקט משני (עם הצטלקויות והעכירות). את ניתוח הקטרקט כבר עברתי, אך אני לא רואה בעין במשך היום. בערב אני רואה יותר אך התמונה מעוותת. שאלתי: האם קטרקט משני שלא נובע מניתוח קטרקט מגיב אותו דבר לניתוח הלייזר? ואיך עוקפים את ההצטלקויות על מנת שהתמונה לא תראה מעוותת? ומה הם תופעות הלוואי? תודה משה

קטרקט משני מופיע רק אחרי שעושים ניתוח קטרקט וחכן משהו בסיפור שלך לא מסתדר. הכי סביר שהעיוות וכו נובעים מבעיה ברשתית.

20/08/2012 | 13:51 | מאת: דליה ח

האם לאחר ניתוח קטרקט העיגולים השחורים שאני רואה יעלמו. נאמר לי שזה עכירות של הג'ל שעוטף את העיין

אפשא להרכיב עדשות מגע בערך מחודש אחרי הניתוח. העיגולים השחורים לא ייעלמו ועלולים אף להחמיר במידה מסויימת.

20/08/2012 | 11:47 | מאת: ריקי יפה

שלום רב, עדיין לא הבנתי הכיצד, בניתוח קטרקט שעברתי, ירד המיספר ממינוס שמונה וחצי, למינוס שלוש. איך זה קורה , מבחינה טכנית ? רב תודות, ריקי יפה.

בניתוח הקטרקט מסירים את העדשה הטבעית, העכורה ובמקומה משתילים עדשה אחרת. אפשר להשתיל עדשה בכל כוח שמחליטים עליו. את החישוב למספר העדשה עושים במדידות טרום הניתוח.

20/08/2012 | 08:44 | מאת: דליה ח

אני עומדת לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים ולא בגלל הקטרקט אלא בשל קוצר ראיה גבוה של מינוס 16 הציעו לי לעשות בעיין אחת לקרוב ועיין שניה ליותר רחוק האם זה יוריד לי לגמרי את הצורך במשקפיים ובעדשות מגע והאם זהו הפתרון האולטמטיבי לקוצר ראיה גבוה כמו שלי

זאת אחת האופציות. לא מתאימה לכל אחד. רוב האנשים משאירים קוצר ראיה מסויים כדי לקרוא בלי משקפיים וממשיכים להרכיב משקפיים במספר נמוך ממה שיש לך כעת.

קודם כל ישר כוח על הפורום והתשובות אימי בת 78 עברה לפני 18 יום ניתוח קטרט בעין שמאל. בביקור לאחר שבוע נאמר לנו שהניתוח עבר בהצלחה אולם העין אדומה כי היא לא שמה טיפות נכון. כיום, 18 יום לאחר הניתוח העין עדין אדומה, יש לה כאבים בעין והיא רואה מטושטש. התור שלה לביקורת הוא רק עוד שבועיים ואין אפשרות להקדים את התור. האם זה מצב נורמלי או שאולי מצריך לגשת למיון עם הפנייה מרופא משפחה ?

קרוב לוודאי שלא מדובר בבעיה שמסכנת את העין אולם חבל שאימך תסבול. אם המנתח אינו מסוגל לקבל אותה, כדאי לנסות לגשת לרופא עיניים בקופת החולים. גם אם הרופא הקבוע עסוק תמיד ניתן לקבל בדיקה אצל רופא אחר, ברוב הקופות ישנה מרפאה של רופאי בתי החולים שמקבלים מקרים דחופים של מטופלים שאינם שייכים להם ישירות. צריך להתקשר למוקד של הקופה ולבקש תור לכל רופא עיניים באזור שלכן.

18/08/2012 | 13:48 | מאת: סבא ששת

הייתי רוצה לתרום מכשיר לייזר לתיקון קטארקט משני לאחד ממוסדות הרפואה. מה מחירו של מכשיר כזה ולהיכן עלי לפנות... בברכת בריאות טובה וראיה חדה

הכי טוב לפנות למנהל המחלקה שלה אתה מעוניין לתרום והוא ינחה אותך. בדרך כלל זה צריך לעבור דרך הנהלת בית החולים ויש צורך במכרז או בכמה הצעות מחיר מחברות שונות ואז המחלקה ההנדסית של בית החולים מחליטה ביחד עם וועדת הרכישות.

17/08/2012 | 13:03 | מאת: יפית

שלום רב אני בת 68 . צריכה לעבור ניתוח קטרקט . ישלי פסוראזיס מסביב לעיניים ואני חייבת למרוח קרם שומני כל יום . אני חוששת מהניתוח בעיקר מהשילוב של שתי הבעיות . מה ניתן לעשות? תודה

בעיקרון לא צריכה להיות בעיה. את הקרם תוכלי למרוח מסביב לעין אך לא ממש קרוב לריסים ואם יהיה בכל זאת יובש תוכלי למרוח משחת עיניים מסביב לעין.

16/08/2012 | 15:21 | מאת: אימא לתינוק בן שנה וחודשיים

שלום רב. בני עבר ניתוח להסרת קטרקט בגיל חודש.כיום הנו אחרי ניתוח של השתלת עדשות. שלושה ימים לאחר הניתוח אינו פוקח עיניים. האם זה תקין? אני מטפטפת לו טיפות משלושה סוגים לפי הוראת הרופא. אם זה תקין מתי הוא אמור לפקוח עיניים וכיצד אוכל לסייע לכך. תודה רבה.

בעיקרון המצב אינו תקין אבל ייתכן שיש לעובדה שאינו פוקח עיניים. למשל אם יש תפר שגורם גירוי. כדאי להתייעץ עם המנתח.

17/08/2012 | 11:01 | מאת: אימא לתינוק בן שנה וחודשיים

אני שמחה לבשר כי אתמול בני פקח את עינייו. תודה רבה.

01/11/2014 | 19:38 | מאת: דודה מודאגת

האחיין שלי עבר ניתוח להוצאת העדשה עקב קטרקט בעין שמאל, אשמח לשמוע לגביי ההשתלה לא ידעתי שאפשרי וקיים כיום אני שמה לו עדשה כל יום בבוקר ובערב מוציאה והוא בן חודשיים זה סיוט אשמח לשמוע ממך

01/11/2014 | 20:43 | מאת: אימא לתינוק שהיה בן שנה וחודשיים וה

[email protected]

14/08/2012 | 00:13 | מאת: אייל

לד"ר, שלום.אני גבר בגיל 41.5. באיזה גיל אצל גבר (בערך)מתפתח בעין קטרקט וגורם לראיה לא ברורה? ברצוני לציין (אם זה יתרום לתשובה): יש לי קוצר ראיה גבוה: בערך 17 בעין ימין ו 14.5 בעין שמאל (או שאולי ההיפך - כבר 8 שנים הראיה יציבה - ללא שינוי ולכן אני לא זוכר בדיוק את הסדר הנכון)

קטרקט מתחיל להתפתח בערך בשנות השישים אצל שני המינים ומפריע יותר עם העליה בגיל. אם אתה שואל ספיציפית לגביך , לך יש גורם סיכון מיוחד להתפתחות קטרקט בגיל צעיר יחסית ואפילו כבר עכשו- קוצר הראיה הגבוה ממנו הינך סובל.

14/08/2012 | 23:47 | מאת: אייל

תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה ששכחתי לשאול בשאלה המקורית: האם בהזדמנות זו של ניתוח קטרקט, אפשר גם להקטין (אפילו חלקית) את קוצר הראיה? השאלה מיועדת ספציפית עבורי (קוצר ראיה גבוה)

09/08/2012 | 13:33 | מאת: יודי

שלום.בעלי עשה ניתוח קטרקט(אצל פרופ' אסיה)בעין ימין ונאמר לו כי יצטרך משקפיים לראיה מקרוב. משום מה הוא מתעכב עם המשקפיים ואומר שהוא מסתדר בלעדיהן. האם יש נזק לעתיד בעין של הניתוח אם לא ירכיב משקפיים ?תודה

אין עם זה שום בעיה. כשירגיש צורך שיעשה משקפיים.

07/08/2012 | 21:23 | מאת: טל

שלום רב, לפני כשלושה ימים עברתי ניתוח לייזר לקטרקט משני, אמרו לי שראייתי תחזור בעוד כשעה עד יום אחד מאז ראייתי לא חזרה ורציתי לשאול מה זה אומר או לחכות עוד זמן? תודה רבה

הראיה אמורה להשתפר אחרי הלייזר ומכיוון שזה לא המצב צריך לחזור לרופא ולבדוק. ייתכן שעדיין נשארה עכירות שהלייזר לא טיפל בה, יתכן שיש בעיה אחרת למשל ברשתית ואולי קרה סיבוך כלשהו.

ד"ר מיכאלי שלום רב, אני בת 37 בעלת קוצר ראיה מאוד גבוה. מס -13.5 בשתי העיניים. הקרנית שלי דקה ועל כן אני לא מתאימה לניתוח לייזר. בבדיקות התאמה שעשיתי במרכז "עיניים" נמצאתי מתאימה לעבור ניתוח השתלת עדשה מסוג ארטיפלקס. ד"ר לוינגר המליץ לי מאוד אבל רופא העיניים שלי סקפטי ומפחד מסיכונים מיותרים. פה המקום לציין שיש לי גם פגיעה בעין ימין בעצב הראיה מה שמשפיע על שדה הראיה בעין עקב תאונת דרכים בגיל 13. בנוסף יש גם חור קטן ברישתית בעין שמאל. שאלתי היא על כן: במקרה שלי, מה היא התועלת לעומת הסיכון בניתוח כזה במצבי. האם שווה לקחת סיכונים של סיכוי מוקדם לקטרקט ועיוות הקרנית. מהם הסיכויים שזה יקרה אם בכלל?. האם שמעת על הניתוח הזה? אני מאוד מאוד מעוניינת להפטר מן המשקפיים ומוכנה לתת הרבה בשביל זה אבל לא בכל מחיר. אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך בעניין.

לא ציינת האם את מסוגלת להרכיב עדשות מגע. עם עדשות את אמורה לראות היטב ולסכן את העין רק במידה מועטה. אם לא- אני בכל זאת לוקחת את העמדה השמרנית ולא ממליצה לעבור את הניתוחים הללו בגלל הסיכון להתפתחות קטרקט, לפגיעה בקרנית, להפרדות רשתית.כלומר, בשורה התחתונה - להימנע מהניתוחים.

02/08/2012 | 14:47 | מאת: נרקיס

אני מרגישה שאני רואה פחות טוב מאז הניתוח.הרופא אומר שיתכן והמצב ישתפר.מה לעשות אם המצב ישאר כך.לאחר בדיקה הרופא אמר שהמספר לרחוק 0.75 זה מרגיש לי גרוע יותר מלפני ניתוח בבוקר אני ממש מטושטשת.תודהההה

יש המון אפשרויות לסיבות- צורך במשקפיים, עכירות בקופסית, בצקת במקולה ועוד. לכל דבר יש טיפול ויש להתייעץ עם הרופא כמובן.

05/08/2012 | 10:47 | מאת: נרקיס

אני חסרת אונים הרופא שלי אומר שהכל בסדר אבל אני רואה פחות טוב מלפני הניתוח ממש קשה לי לראות כתוביות ב-T.V או פרצוף של אדם ממרחק קצר האם אני צריכה ניתוח נוסף לתיקון. תודה

שלום, בעלי עבר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. ההחלמה היתה איטית, ובמשך זמן רב קיבל טיפול סטרואידי. אתמול, אחרי 10 חודשים של טיפול כזה, הרופא שניתח וטיפל בו בישר לו שיש לו עכירות בעדשה. מהו זמן סביר למתן טיפול סטרואידי והאם נזק כזה יכול להיות הפיך? האם יש דרך להמנע מניתוח? תודה קרן

שימוש של כמה שבועות ובטח כמה חודשים יכול לגרום להתפתחות קטרקט ובמיוחד להתקדמות של קטרקט קיים. לא ציינת בן כמה בעלך והאם לפני הלייזר לא נצפה קטרקט. הקטרקט אינו הפיך והטיפול היחידי הינו ניתוחי. כנראה שנוילת ויטמין E ולוטאין במינונים גבוהים יכולה להאט את קצב ההתקדמות.

שלום רב, אני בן 82, ולפני למעלה מ 10 שנים סבלתי מאוביאטיס בעין אחת,שטופל ביעילות רבה ונעלם עד מהרה. מאז לא חזרו כל תסמינים של המחלה. בנוסף, בבדיקות רופאי העיניים לא נראה כל זכר למחלה. לצערי הרב אבדו הנתונים לגבי האוביאטיס שהיה לי. על כן אשמח לדעת 2 דברים: א. האם לאור היעדר הנתונים, נכון יהיה ללכת לרופא המומחה לאוביאטיס לצורך הערכת הסיכון בניתוח קטרקט? ב. האם לאור האוביאטיס בעבר אכן ישנו סיכון גובר להתפרצותו המחודשת, זאת גם אם הניתוח יעשה בעין שלא חלתה במחלה? ג. האם ניתוח הקטרקט או הטיפול האוחר/מקדים יהיה שונה לאור הרקע הרפואי?

ברור שאם תוכל להשיג את המידע זה יכול להוסיף אבל לא צריך לעשות מאמץ מוגזם. אני מבינה שהאובאיטיס באה בהתקף בודד לפני 10 שנים ולא חזרה. לכן הסיכוי שהאובאיטיס תתעורר אחרי ניתוח הקטרקט הוא קטן. הסיכוי לסיבוף בניתוח עקב האובאיטיס גם הוא קטן היות שלא נותרו סימנים בעין שמרמזים על ההתקף בעבר. שווה לעשות בדיקת ספירת תאי אנדותל לפני הניתוח כדי לדעת אם האובאיטיס פגעה בקרנית באופן שאולי לא ניתן לראות בבדיקת רופא בלבד. ייתכן שהמנתח ירצה שתקבל טיפות או כדורים סטרואידליים כהכנה אך נשמע לי שאין צורך בכך. לניתוח

24/07/2012 | 23:44 | מאת: קרן

לדר'עדי מיכאלי שלום ביררתי עם אימי אכן מדובר בצילום FA האם לא מסוכן לעשותו לאדם חולה אסטמה? הייתי רוצה לקבל תשובה לגבי הווילון הלבן שמופיע והאם יש פתרון לנקודות השחורות ולווילון הלבן? תודה

אם היא לא עשתה oct אז כדאי שקודם היא תעשה צילום בלי זריקה. אם אין מנוס מ-fa כדאי לעשותו בבית חולים כדי שיהיו ערוכים למקרה של בעיה. לא צריך לפחד יותר מדי. כתבתי לך שנשמע שיש בעיה בזגוגית או ברשתית או אפילו בעיה נוירולוגית ולכן יש צורך בברור.

24/07/2012 | 22:47 | מאת: רונן

שבועיים לאחר הניתוח יש לי מדי לילה לאחר מספר שעות שינה ובעיקר עם הקימה בבוקר תחושת חול בעיניים (ואולי יובש ?).דוקא במהלך היום כשהעיניים פתוחות אין לי כל בעייה.האם יש קשר לכך שבמהלך היום אני מטפטף 4 פעמים טיפות מקיסטרול ובלילה-לא ?

בלילה העיניים נוטות להתייבש במיוחד ולכן כדאי לטפטף טיפות-ג'ל במצבך. ייתכן שהסיבה היא שאתה ישן עם מזגן או מאוורר?

26/07/2012 | 18:05 | מאת: רונן

האם יכולה להמליץ על תכשיר לטיפול ביובש שאין בעייה להשתמש בו במקביל לטיפות המקיסרול. האם נטילת טיפות המקיסרול מגבירה את תופעת היובש בעין או שהשתלת העדשה בניתוח גרמה לכך ?

24/07/2012 | 17:46 | מאת: קרן

שלום,אימי עברה ניתוח קטרקט לפני חודשיים ומאז ועד היום היא רואה נקודות שחורות ווילון לבן היא הייתה מספר פעמים בבדיקה אצל המנתח והוא אמר שזה אכן קורה אחרי ניתוח ויכול להיות שיש לה נוזל בעין המנתח נתן לה צילום סיטי עין אך היא לא יכולה לעשות את כל הצילום כי היא אסמטית וזה מסוכן עם הזריקה לתוך הווריד היום היא נפגשה עימו שוב בביה"ח לאחר שעברה רק חלק מצילום הסיטי לפי דבריו נאמר לה שהנקודות יכולות להישאר קבוע הוא ביקש שתעשה את כל הצילום עם פחות חומר לגוף ונתן לה לקחת במשך 3 ימים כדורים לפני הצילום,השאלה שלי מדוע לא מציינים לפני הניתוח שיש מצב לתופעה כזו? מהו הוילון הלבן שמופיע האם אפשר להיפטר מזה מסקנתי היא נפטרים מהקטרקט ונכנסים לבעייה חדשה אז למה לעבור ניתוח עם מתעוררות בעיות חדשות?

לדעתי את מבלבלת כאן שתי בדיקות- OCT אינו מצריך זריקה ולכן גם לא הכנה. פלורסאין או FA כן מצריך הזרקה ואכן מה שהוצע כהכנה הוא המקובל. הצילומים אולי יוכלו לתרום להבנת הבעיה אצל אימך. ייתכן שמדובר בתופעה ברשתית או בזגוגית וייתכן אפילו שמדובר בבעיה נוירולוגית. כמות הסיבוכים האפשריים אחרי ניתוח קטרקט אינה מאפשרת התמקדות בכל סיבוך וסיבוך אבל בסיבוכים הנפוצים כן משתדלים להתמקד בעת ההסברים לגבי הניתוח. בדיוק מהסיבה שציינת לא רצים לעשות ניתוח קטרקט ועושים אותו רק כשיש הפרעה משמעותית לאיכות החיים. סה,כ הסיבוכים נדירים.

23/07/2012 | 07:52 | מאת: יורם

כחודשיים לאחר הניתוח עדיין יש לי בעין מיסוך לבן (מעין טיפת מים) שנע משמאל לימין בקצב של 30-40 פעם בדקה .האם התופעה ניתנת לטיפול ?? אשמח לקבל תשובה או יעוץ.

אין לי מושג. ייתכן שמדובר בעכירות שמטיילת בזגוגית. יש צורך בבדיקה.

22/07/2012 | 14:39 | מאת: אודליה

שלום, לפני חודשיים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין (אני בת למעלה מ-50). בבדיקה שעברתי לפני כשבוע לצורך התאמת משקפיים נתגלתה בעיה ברשתית, ובעקבותיה הופניתי לבדיקת OCT. ואלה התוצאות שקיבלתי היום: ימין: אובדן קונטור פובאלי יש הידרציה ציסטית ניכרת הגורמת לעיבוי עד 620 מיקרון במרכז ההידרציה סימטרית ובעלת מבנה ספטי ויכולה להתאים לפסוידופאקיק CME לא נראית משיכה ויטראלית ERM או מיקרואנוריזמות כאתיולוגיה אשרית לציין נוזל תת רשתי סבפו באלי ללא עדות לפתולוגיה גסה ברמת ה-PR-RPE התמונה יכולה להתאים לפסוידופאקיק CME מומלצת קורלציה קלינית, עפ"י הצורך אפשר לשלוח ל-FA בשאלת דסקה חמה. ושאלותי: 1. מה זה אומר? מה יש לי? האם זה הפיך? 2. מהי קורלציה קלינית ומה פירוש "אפשר לשלוח ל-FA בשאלת דסקה חמה". רב תודות.

CME הינה בצקת במרכז הראיה ברשתית, במקולה. יש לזה טיפול מצויין בטיפות ואם הטיפות לא מספיק יעילות אפשר לעבור לזריקות. הבצקת שלך מאד משמעותית וכדאי שתיגשי בהקדם לרופא להתחיל טיפול. קורלציה קלינית זה משפט שתמיד כותבים בפענוחים, זה אומר שכמובן שמה שכתוב בפענוח זה רק לגבי הצילום אבל הרופא המטפל צריך לבדוק אם זה באמת מתאים לממצאים בעין של הפציינט. FA הוא צילום פלורסאין שבעבר השתמשנו בו והוא יכול לתמוך באבחנה אבל במקרה שלך נראה לי מיותר.

21/07/2012 | 09:31 | מאת: תמרי

אבי עבר ניתוח קטרקט לפני כשבועיים באחד מבתי החולים בארץ, שהה בחדר ניתוח כשעה. כעת כאשר הבצקת עברה מסתבר שנותרו רסיסי עדשה בעין. האם הטיפול הממומלץ הוא ניתוח נוסף? אם כן מי הרופא הטוב ביותר לניתוחים מסוג זה והיכן ? תודה.

אם מדובר בשאריות גרעין בלשכה הקדמית הרי שזהו ניתוח פשוט ומהיר וזו בעיה יחסית נפוצה כשיש קטרקט מאד מתקדם. טוב שהבעיה אובחנה מהר כי לפעמים מגלים את זה רק אחרי מספר חודשים. אם מדובר שאריות של קורטקס לפעמים אפשר לחכות שייספג. אם מדובר בחומר עדשה שנפל אחורה לזגוגית הרי שאת הנתוח צריך לבצע רופא מומחה לניתוחי זגוגית ורשתית.

15/07/2012 | 22:11 | מאת: סמדר נאמן

בדיקת ראיה של אמא שלי בת 85 , ממצאים של המומחה בשתי העיניים יש התחלת pco , יש לשקול yag לייזר. אבקש לדעת במה המדובר.

מדובר במה שנקרא קטרקט משני (posterior capaule opacification). זו עכירות שהגוף מצמיח בין קופסית העדשה לבין העדשה המושתלת. בעזרת לייזר ניתן ליצור חלון בעכירות ושוב להחזיר את הראיה לקדמותה. הסיבוכים נדירים וכוללים- ראיית נקודות שחורות, עליית לחץ זמנית, בצקת במרכז הראיה ברשתית או קרע ברשתית.

14/07/2012 | 15:32 | מאת: נועם

שלום רב, אבי בן 70, עבר לפני שלושה שבועות ניתוח קטרקט. לאחר הניתוח הלך אבי לביקורת עקב ראיה מטושטשת ומבדיקת OCT נתגלה שיש בצקת קשה.ממצאים :עין ימין אובדן קונטור פובאלי. יש הידרציה ציסטית ניכרת הגורמת לעיבוי עד 586 מיקרון בפובאה ללא עדות לפתולוגיה גסה ברמת ה - PR-PRE אין משיכה ויטריאלית וללא עדות ל - ERM כאתיולוגיה התמונה ואופי הבקצת יכולה להתאים לפסוידופאקיק CME לקורלציה הטיפול שקיבל : אורמוקס שלוש פעמים ביום חצי כדור וטיפול וולטרן בבקשתי לדעת כיצד לנהוג במקרה זה ואיזה טיפול מומלץ לבצע ? תודה רבה מראש נועם

בצקת במקולה אחרי ניתוח קטרקט בדרך כלל מסתדרת עם טיפול. כנראה שאין יתרון לשימוש באורמוקס אבל וולטרן אכן יעיל וגם טיפות סטרואידליות כמו פרד פורטה. אם הטיפול לא עזר מספיק יש לעבור לזריקות סטרואידליות לעין או מסביב לעין.

17/10/2012 | 10:37 | מאת: נתן

לפפני 4 ימים עברתי ניתוח קטקרט אולם הראיה בענין המנותח מטושטשת העם הדבר טבעי נתן

05/07/2012 | 09:28 | מאת: אורלי

שלום רב, אימי בת 75, גילו אצלה תחילתו של קטרקט, הרופא אמר שכרגע לא צריך לעשות כלום (שתגיע בעוד שנה לבדיקה). האם ניתן לעצור זאת? אולי אפשר לטפל בזה בדרך כלשהי, כאשר זה בהתחלה). האם זה נכון שלא ניתן לעשות כלום. תודה, אורלי

בעיקרון אין מה לעשות. הטיפול כרורגי. לפעמים שינוי במשקפיים יכול לשפר את הראיה אבל כמובן אין לו השפעה על התקדמות הקטרקט.

04/07/2012 | 15:19 | מאת: לירון

תודה על תשובתך לענין העדשות האקומודטיביות, וברשותך שאלה נוספת: האם למי שעובד הרבה מול מחשב (שזה מרחק ביניים, למיטב הבנתי) עדיף עדשות אקומודטיביות או מולטיפוקל?

התשובה הכנה היא כנראה ששתי האופציות פחות מוצלחות למי שעוסקבפעילות מסויימת במשך שעות ארוכות. הראיה החדה והאיכותית ביותר תתקבל עם עדשות מונופוקליות. עם עדשות מולטיפוקליות יש בעיה בטווח הביניים לכן הן פחות מתאימות למחשב.

05/07/2012 | 10:50 | מאת: לירון

04/07/2012 | 12:19 | מאת: לירון

שלום, אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העינים, ושוקלת עשות אקומודטיביות. אבקש לדעת לענין זה - 1. האם הן נותנות כיום מענה סביר לנושא האקומודציה ולחות הראיה? האם יש סוג ספציפי שטוב מהאחרים? 2. האם צריך לכוון אותן לרחוק/קרוב/ביניים כמו במונוויזן, ואם כן - מה מומלץ כשמנתחים ב-2 העיניים? רחוק וקרוב או רחוק וביניים וכד'? בתודה מראש,

כרגע יש רק סוג אחד בשוק- הקריסטלנס. זהו הימור. עין אחת מכוונים לרחוק ואחת למינוס קטנטן ומקווים שזה יצליח ותיראי גם למרחק ביניים. מצד שני פרט לכסף אין הרבה מה להפסיד.

30/06/2012 | 13:40 | מאת: or

אימי מתלוננת שבעין ימין אינה רואה את התרגום בטלויזיה, את התמונה היא רואה (מרכיבה משקפיים לראייה מרחוק). אין בעיה של קריאה בעיתון. האם התאור מתאים לקטרקט? או שהבעיה היא במשקפיים? האם לפני ניתוח קטרקט נידרש להיות בצום? האם יש צורך להציג בדיקות? (אימי סובלת מלחץ דם גבוהה).

התלונות של אימך יכולות בהחלט להתאים לקטרקט שמפריע לראות מרחוק. לפעמים יש הפרעה במיוחד בכתוביות בטלביזיה כי צריך לקרוא אותן יחסית מהר. מובן שהיא צריכה להיבדק ולאחר שיוחלט על ניתוח תקבלו הוראות באילו בדיקות עליה להצטייד. בדרך כלל יש צורך במכתב מהרופא המטפל, בבדיקות דם פשוטות ובאק"ג. ביום הניתוח עליה לקחת את כל התרופות כרגיל ובמיוחד את התרופות להורדת לחץ דם.

29/06/2012 | 20:44 | מאת: אביב

שלום רב! הנני בחור בן 24 הסובל מאסטמה קלה במהלך חיי הייתי מטופל בתרופות שונות ביניהן בודיקורט ונטולין אירובנט ובריקלין. כשהייתי קטן סבלתי מאסטמה בצורה יותר חריפה מהיום והיו עושים לי אינהלציות באמצעות ונטולין ואירובנט לאחר מכן כשהתבגרתי יותר השתמשתי בבודיקורט כתרופה קבועה (2 שאיפות ביום) במרוצת השנים התחלתי לחוש ירידה באיכות הראיה ולכן הלכתי להבדק אצל רופאת עיניים שאיבחנה אצלי קטרקט בעין שמאל לטענתה כתופעת לוואי, ממשאף הסטרואידים שלקחתי "בודיקורט". לאור הממצאים ובהמלצת רופאת המשפחה הפסקתי עם הבודיקורט והתחלתי טיפול באמצעות בריקלין, בהוראת רופאת המשפחה השתמשתי בו רק ברגעים שהרגשתי מחנק ונזקקתי למשאף (לא יצא שזה קרה הרבה), מבדיקות ביקורת שערכתי אצל רופאת העיניים לא חלה החמרה בקטרקט. לפני כמה חודשים החל אצלי שיעול כרוני שלאחר בדיקות (צילום חזה ובדיקת תפקוד ריאות) התגלה שמקורו אינו בריאות. באותה ההזדמנות בדקתי את הטיפול אשר אני מקבל לאסטמה מול רופא הריאות וזה המליץ לי על מעבר לפליקסוטייד 100 (2 שאיפות ביום) מבדיקה שלי איתו ובאינטרנט מדובר במשאף סטרואידים. כאשר עימתתי אותו עם העובדה שתרופה אחרת לאסטמה (בודיקורט) יצרה לי נזק בעיניים, הוא טען שזו טעות של רופאת העיניים ולכן איני צריך לחשוש משימוש בתרופות הן בבודיקורט והן בפליקסוטייד. השאלות שלי הן: א. מי צודק?? האם משאף סטרואידים עלול לפגוע בעיניים? תודה רבה!!!

רופאת העיניים צודקת. סטרואידים בכל צורת מתן יכולים להיספג באופן סיסטמי לגוף ולהשפיע על העיניים. זה נכון שעם משאף זה קורה הרבה פחות לעומת אינהלציה שממש מוציאה אדים שמגיעים לעין גם מבחוץ אבל בהחלט משאף גכ משפיע. ייתכן שבילדותך היו התקפים שבהם קיבלת אינהלציות וגם סירופים.

28/06/2012 | 23:59 | מאת: יוסי

עברתי ניתוח קטרקט לפני 8 שבועות ומאז הניתוח ועד עכשיו אני רואה הילה בלילה סביב מקורות אור חזקים. עברתי בדיקות לאחר שבוע , ולאחר חודש והם הראו שהניתוח עבר בהצלחה והכל תקין. מה יכולה להיות הסיבה לסינור וכיצד ניתן לטפל בזה?

הילות סביב מקורות אור יכולות לנבוע מסיבות שונות. כנראה שאצלך ההילות נובעות מהעדשה עצמה. זו תופעה מוכרת ובדרך כלל משתפרת עם הזמן. חלק מהאפשרויות שיש לשלול- בעיה בעדשה כמו נזק לעדשה עצמה, אסטיגמציה לא מתוקנתובצקת בקרנית. בעיה נותספת נפוצה מאד הינה יובש. לכן בכל מקרה שווה לך לנסות טיפול אינטנסיבי ליובש בטיפות איכותיות אותן תוכל לרכוש בבית מרקחת ללא מרשם. תנסה להשתמש בהן בין 4-6 פעמים ביום במשך שבועיים ותראה אם זה משפר את התופעות.

28/06/2012 | 10:51 | מאת: קובי

שלום, אני בן 22 ובעקבות זה שהעדשה בעין ימין שלי לא הייתה במרכז (מרפן) עברתי לפני כחודשיים ניתוח השתלת עדשה עם טבעת. כל הבדיקות הראו שהניתוח עבר בצורה תקינה אך עדיין אני סובל מראיה מטושטשת בעין ימין , ומסינוור בלילה מתאורה חזקה. לפני הניתוח העין היית עצלה וכמעט ולא ראתה כלום, ועכשיו אני רואה איתה הרבה יותר מבעבר אך עדיין קשה לי להתמקד על דברים מרחוק (לדוגמא כשאני עוצם את עין שמאל קשה לי לקרוא תרגום בטלוויזיה) רציתי לדעת האם התופעה של הסינוור והטשטוש יחלפו מעצמן או שיש איזה שהיא דרך לטפל בזה? תודה

העין שלך מורכבת והניתוח וודאי היה גם הוא מורכב. איני יכולה לענות לך. יש צורך בבדיקה כדי לנסות לענות לך לכן כדאי שתתייעץ עם הרופא שלך.