אקנה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית - אקנה, פיגמנטציה, צלוליטיס

18/03/2014 | 21:20 | מאת: ריקי

שלום לך, אני בת 37 ועור הפנים שלי באופן כללי מטופח ונראה טוב. הענין הוא, שמידי פעם צצים להם פצעי אקנה בודדים בכל מיני מקומות על הפנים (אמצע המצח, סנטר, צדעיים, קו השיער...) מהסוג הכואב, הנפוח ולעיתים הדלקתי. זה יכול לקרות בכל זמן נתון, בלי קשר לקדם מחזור/מחזור/ביוץ. לפעמים הפצעים נעלמים מעצמם אחרי כמה ימים ולפעמים הם מתבשלים עד שנעשים מוגלתיים. בכל מקרה, זה לוקח כמה ימים (ולפעמים שבועות!) עד שהפצע נעלם לגמרי, או משאיר צלקת מכוערת. אני משתדלת לשמור על תזונה בריאה, להמנע מסוכרים וקמח לבן וגם לוקחת אומגה 3, וויטמין B, C. אך גם סובלת לא מעט ממתחים ולחצים נפשיים שיכולים להשפיע על הרוגע הנפשי ואיכות השינה שלי. השאלות שלי: 1. האם ניתן למנוע את הופעת הפצעים באיזושהי דרך? 2. כיצד ניתן לזרז את ההחלמה והריפוי מרגע שאני מרגישה את ה"גולה" שמתחילה להווצר מתחת לפני העור? 3. האם מיקום הפצעים על הפנים באזורים השונים מאותתים על בעיות פיזיות באיברים שונים "מקבילים" בגוף? אם כן, אילו אזורים מקבילים למה? בתודה רבה מראש!

הי ריקי. על מנת לקבל תשובה מקצועית, עלייך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית, שתאבחן לך את העור ורק אז תוכלי לקבל תשובה שתהיה רלוונטית אלייך. לכל עור פנים יש מאפיינים שונים ולכל גוף יש סיבות שונות לכל מיני תופעות. אני ממליצה לך להתחיל טיפול הומאופתי שמנקה את הכבד ואת הגוף מבפנים ובמקביל לקבל יעוץ מקצועי מקוסמטיקאית המתמחה בבעיות אקנה. בהצלחה

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית - אקנה, פיגמנטציה, צלוליטיס