גלולות ובחילות?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

19/08/2002 | 10:07 | מאת: שירה

אני משתמשת זה החודש השני בגלולות מיקרודיול. בחודש הראשון ובתחילת החודש השני לא היו כל בעיות, אולם ביומיים האחרונים אני סובלת כל בוקר מבחילות מאוד חזקות. יש לציין שבלילות האחרונים נטלתי את הגלולות לפני שהלכתי לישון, בשעות הקטנות של הלילה ובבוקר התעוררתי עם בחילות. יחד עם הגלולות אני נוטלת כמוסות של חמוציות, למניעת דלקות בשתן. האם יש קשר בין הדברים? האם הגלולות גורמות לבחילות או מועד נטילתן לפני השינה, או ערבובן יחד עם החמוציות? אודה לתשובתך המהירה!

19/08/2002 | 11:22 | מאת: רופא

יתכן והבחילות אינן קשורות כלל לגלולות או לכמוסות שאת נוטלת. חכי עוד יום יומיים לראות אם זה עובר. בכל מקרה הגלולות נדיר כי יגרמו לבחילות.

19/08/2002 | 11:53 | מאת: שירה

שאלה נוספת: לא כ"כ ברורה לי מידת ההגנה שהגלולות מעניקות. אם לקחתי גלולה אחרי 28 שעות ולא 24, וקיימתי יחסי מין במהלך 4 השעות האחרונות שלפני נטילת הגלולה, האם אני מוגנת מפני הריון או לא? באופן כללי, אם אני נוטלת את הגלולות באופן סדיר פחות או יותר (לא בדיוק כל 24 שעות אלא מס' שעות יותר או פחות), האם קיימת איזושהי אפשרות שאכנס להריון? אודה לתשובתך המהירה.