בדיקה גינקולוגית
דיון מתוך פורום גינקולוגיה
שלום ד"ר סוריאנו, עברתי בדיקה גינקולוגית בעזרת מכשיר שהוחדר וגינילית. בקצהו ראיתי מעין מחט. לאחר ההחדרה דיממתי מעט. האם יכול להגרם נזק לרחם או לרירית? האם זהו מכשיר ללקיחת ביופסיה? המודאגת, נירה
נירה, אני אמנם לא ד"ר סוריאנו אך מאחר והוא לא יענה לך אנסה לענות אולם קצת קשה להבין מתאורך על איזה מכשיר מדובר. ראשית, אני מניח שזו לא בדיקה ראשונה שלך או שכן? האם הרופא לא הסביר לך איזה מכשיר הוא מחדיר? בבדיקה שגרתית המכשיר העיקרי המוחדר לוגינה הוא ספקולום שזה פשוט מכשיר מפסק שמאפשר לראות את הנרתיק וצוואר הרחם. למכשיר זה אין חוד ולא צריך לגרום דימום בעקרון. במקרים רבים הרופא מבצע גם סונר וגינלי ואז מחדיר לנרתיק צינור מאורך שהוא המשדר של גלי על קול. גם זה אינו חד, ואני מניח שהיית יודעת אם היה עושה לך סונר. ביופסיה בבדיקה ללא הכנה מוקדמת והרדמה לא עושים. בקיצור אני די מתקשה להבין על איזה מכשיר מדובר. אולי הכוונה ל"פיפל" שזו צינורית לשאיבת תאים מהרחם לבדיקה. בכל מקרה אף מכשיר בדיקה או דגימה אינו גורם בעקרון נזק לרירית הרחם גם אם החדרתו כרוכה בדימום קל.
תודה על תשובתך. זאת לא פעם ראשונה לבדיקה גינקולוגית. החדרת המכשיר גרם לי לכאבים חזקים והוא פצע את מבוא הנרתיק ובעקבות כך דיממתי. זה היה מעין צינורית כשבקצה היה מין וו כזה. יכול להיות שזה נועד לשאיבת תאים? ואם כן מדוע לא יידעו אותי?
אני כבת 30 פלוס לאחרונה הפסקתי לשתות גלולות . לארונה יש לי גודש בחזה וגם כאשר אני לוחצת על הפיטמות חזק יוצא לי טיפה חלב.מה עלי לעשות .? תודה .