ריח רע
דיון מתוך פורום גינקולוגיה
שלום, יש לי בעיה של ריח רע מהוואגינה כבר מספר חודשים. רופא הנשים שלי אמר שהכל נראה תקין והמליץ על שטיפות חומץ תפוחים (כף לכוס מים) פעמיים בשבוע לתקופה בלתי מוגבלת. הוא הסביר לי שזה יצור סביבה חומצית ולא יוכלו להתפתח בה פטריות (שמהם אני סובלת הרבה) ודלקות. אמנם מייד לאחר השטיפה אין לי את הריח הלא נעים, הוא חוזר לאחר יום - יומיים. האם אכן מותר לעשות שטיפות וואגינליות במשך תקופה ארוכה? האם עליי לעשות בדיקות נוםפות כמו פאפ? מה זה יכול להיות ומה עליי לעשות? תודה.
סיון לפי איך שאת מתארת, זה נשמע כמו "קנדידה", שהיא פטריה הגורמת לריח רע ולהפרשות מהוגינה וניזונה לרוב מסוכרים ופחמימות. מומלץ ללכת לתזונאית שתבנה לך תפריט נטול סוכרים ופחמימות ולאורך זמן ל"קנדידה" לא תהיה קרקע מזון ולכן לא תוכל להתקיים עוד.
סיוון אני סבלתי מריח רע תקופה ארוכה וכמעט השלמתי עם זה. לבסוף היתה לי דלקת שטופלה בהצלחה. לפי התאור שלך את סובלת מאותה בעיה. בהצלחה!