שאלה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

26/04/2003 | 12:29 | מאת: מירב

שלום רציתי לדעת איך אני יכולה לדעת אם יש לי דלקת בשתן או בנרתיק? כי יש לי כאבים בבטן והרגשה של דלקת אבל אין לי הפרשות מהנרתיק ושאני הולכת לשירותים לעשות פיפי לא כואב לי למי עליי לפנות לרופא משפחה והוא יוכל לזהות את מקור הדלקת ? או שעליי לפנות לרופא נשים תודה

26/04/2003 | 14:45 | מאת: שרון

דלקת בשתן מאופיינת בתכיפות, דחיפות וצריבה במתן שתן. דלקת בנקתיק יכולה להתאפיין גם היא בצריבה במתן שתן, ובדרך כלל גם בגרד או הפרשות מהנרתיק. כאבי בטן יכולים לנבוע ממגוון רחב של גורמים, כך שקשה לקבוע רק על פי הפרטים שמסרת. כדאי לעשות בדיקת שתן בקופת חולים (סטיק), ואם התוצאה חיובית לבצע תרבית שתן ולקבל טיפול אנטיביוטי. אם התוצאה שלילית, בכל מקרה של כאבים בבטן תחתונה כדאי להיבדק אצל גניקולוג.

26/04/2003 | 21:35 | מאת: רופא

כאבים בבטן התחתונה יכולים להיות גם מסיבות לאר גניקולוגיות. רופא המשפחה יכול לאבחן את הכוון. אם לדעתו יש צורך בבדיקה גניקולוגית והוא לא מבצע בעצמו (יש מומחים ברפואת המשפחה המיומנים ומבצעים בדיקות גניקולוגיות) הוא יפנה לגניקולוג.