דימום בשעת נטילת גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

29/03/2003 | 23:13 | מאת: מיטל

אני בת 23 וכבר 8 חודשים שאני נוטלת גלולות ועדיין מדממת גם בשעת נטילת הגלולולת. הדימום נמשך עפ"נ ימים רבים (25-15) . אני מטופלת אצל גניקולוג אשר שלח אותי ל-PAP, אולטראסאונד ובדיקות דם והכל יצא תקין. ניסינו להחליף מספר גלולות: יסמין, הרמונט וכרגע אני נוטלת מיקרוגינון. אך הדימום עדיין ממשיך...לפני כארבע שנים נטלתי הרמונט למשך שנה , והמחזור היה סדיר. מאז הפסקת הגלולה המחזור "השתגע" והדימום רק התגבר עם תחילת נטילת הגלולות לפני כ-8 חודשים. האם עליי להפסיק את הגלולות ולנסות שוב בשלב מאוחר יותר? האם אי הסדירות יכולה לנבוע ממתח נפשי?

30/03/2003 | 19:01 | מאת: ד"ר דניאל רוזנק

נסי להוסיף החל מהיום ה-13 כדור אחד של פרמריל 1.25 מ"ג יחד עם הגלולה למשך חודש חודשיים, עד סוף החבילה. אחר כך שבוע הפסקה, להתחיל שוב חפיסה, ושוב, מהיום ה-13 כדור פרמריל אחד ליום עד סוף החפיסה. קרוב לודאי שבחפיסה השלישית כבר לא יהיה יותר צורך בכך.

09/10/2003 | 17:38 | מאת: נעם

חברה שלי לוקחת גלולות יסמין כשעה אחרי שלקחה גלולה היא הכיאה וב-12 שעות שלאחר מכן היא לא לקחה עוד גלולה אלא רק למחרת. האם זה אומר שהיא לא מוגנת? כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר לשוב לקיים יחסים?