טוקסופלסמוזיס והריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

13/02/2003 | 13:59 | מאת: גלית

אני בהריון בחודש שני, בטעות טעמתי מעט מקציצה שעדין לא נאפתה או בושלה, לא שמתי לב ולקחתי מעט מאוד מהקציצה עם האצבע והכנסתי לפה. הקציצה הייתה עשויה מבשר עוף או הודו טחון. האם יש בבשר עוף או הודו את הטפיל? האם יש חלילה סיכון שנדבקתי בטפיל? אם כן, תוך כמה זמן יש לערוך בדיקת דם? ומה הסיכון להידבק כך?

13/02/2003 | 14:03 | מאת: גלית

13/02/2003 | 18:04 | מאת: אחינועם

שלום גלית הדבקה מטוקסופלזמה יכולה להתקבל בכמה דרכים: 1. מגע על ידי אדמה שנגועה על ידי חתול (אצלם מתחיל מעגל הרבייה של הטפיל) 2. אכילה של בשר נגוע שלא בושל או לא הוקפא בצורה אופטימלית - מדובר בבשר של כבשים וחזירים 3. מוצרי דם, איברים מושתלים וכולי. כלומר, מהמגע שתיארת אין סיכון הדבקה. בהצלחה