דימום בזמן לקיחת גלולות
דיון מתוך פורום גינקולוגיה
אני נוטלת גלולה "דיאנה" ברציפות ללא הפסקה על פי המלצת רופא, בשל מיגרנה. לפני סיום חפיסה קיבלתי מחזור והמשכתי לקחת את הגלולות ואף התחלתי חפיסה חדשה. יש לציין כי לא שכחתי אף גלולה! מה הסיבה האפשרית לדימום ומה עלי לעשות? תודה.
הדבר קורה מאחר ותכולת ההורמונים בגלולות קבועה לעומת הטבע בגוף המאפשר תנודות. קורה שלקראת סוף המחזור רירית הרחם שהגיעה לגודלה המירבי נוטה להתפרק אך הגוף מגיב בתנודה הורמונלית המייצבת את הרירית. בגלולה זה לא קורה ולכן בשימוש בגלולות עלולים לדמם עוד לפני המועד. הדבר עשוי להיות חד פעמי. אם חוזר על עצמו יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
תודה על התשובה אבל האם להמשיך עם הגלולות או לעשות הפסקה? שוב תודה
אני לוקחת גלולות כבר הרבה זמן עברתי מהרמונט לאורתו סיקלן עקב דימומים. עברה כבר יותר מחצי שנה ועדין כל כמה זמן מופיעים דימומים. כעת יש לי עוד שבוע לפני סיום החבילה וכבר יומיים ישנם דימומים דמויי מחזור. עברתי בדיקות והכל תקין. מדוע זה קורה והאם יש טעם לנסות לעבור ליסמין (למרות שאמורות להיות "חלשות" יותר?)