ציסטה בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

21/12/2002 | 11:20 | מאת: גל

שלום אני בשבוע ה- 8 להריוני ערכתי בדיקה ונמצא אצלי ציסטה בצד הימני גבולית שאלתי היא האם זה יכול להזיק לעובר האם יש איזשהו השלכות לגבי ההריון הרופא אמרה לי שרק בעוד חודשים בערך אני יבוא אליה לבדיקה מה עלי לעשות ?

21/12/2002 | 23:45 | מאת:

ה"ציסטה" הזו, הינה קרוב לודאי ה"זקיק" ממנו נכנסת להריון, והקרוי כעת "גופיף צהוב של הריון". גודלו בד"כ איננו עולה על 30 מ"מ, והוא חסר כל משמעות קלינית. לא ציינת את גודל הציסטה שמצאו אצלך, אולם אם היא קטנה מ-40 מ"מ - אין לה כל חשיבות. ציסטות גדולות יותר, בעיקר 50 מ"מ או יותר עלולות לגרום לעיתים לסיבוכים כגון כאבים, שיזור, דימום וכד', ומחייבות מעקב. במידה והציסטה קטנה מהממדים שציינתי, אין צורך להתייחס אליה, וניתן אכן לבצע ביקורת חוזרת רק בעוד חודשיים. יש לציין שגם ציסטות גדולות מאוד אינן משפיעות לרעה על ההריון עצמו, אלא עלולות רק לגרום סיבוכים מהסוג שציינתי, שאינן קשורות כלל להמשך התפתחות תקין של ההריון.

22/12/2002 | 16:52 | מאת: גל

לד"ר שלום תודה רבה על התשובה. גודל הציסטה בערך 50 מ"מ גבולי לפי מה שרופא אמרה לי האם זה יכול להיות גם ממיר במידה והציסטה תגדל ויצטרכו לפוצץ אותה זה עלול לפגוע באובר ואם היא תתפוצץ לבד זה יכול להיות מסוכן