חיסון שפעת
דיון מתוך פורום חיסונים לילדים
בני בן בשנה חוסן בטעות נגד אבעבועות רוח בנפרד כלומר קיבל 4 זריקות חיסון במקום שלוש. כמו כן, קיבל זריקה אחת נגד שפעת ועליו לקבל חיסון נוסף. לנוכח העובדה שהוא קיבל 4 זריקות חיסון כלומר לא את הזריקה המשלבת את אבעבועות רוח אלא בנפרד, אני חוששת לתת לו כיום זריקה נוספת של שפעת. יתכן ומתן זריקות רבות עלול להוות בעיה. אודה לתשובה.
ברצוני להוסיף כי האחות בשל טעות נתנה לילדי בן השנה קודם חיסון אבעבועות רוח ואח"כ משולש . דווחתי לאחות שבני ככל הנראה חלה באבועות רוח באופן קל. האם הזריקה המיותרת של אבעבועות מהווה סיכון לילד. האם לאור זריקות מרובות היה כדאי להמנע ולא לתת חיסון נוסף נגד שפעת? מודה לתשובתך המהירה
לא ברור לי בדיוק כמה זריקות של אבעבועות רוח בנך קיבל, אולם אף אם קבל זריקה נוספת על המומלץ זה אינו מסוכן ולא אמור לגרם לבעיות ובודאי שאין צורך עקב כך להמנע מהחיסון לשפעת. כעקרון המערכת החיסונים יכולה להתמודד היטב ובמיומנות עם חיסונים רבים מבלי שיגרם לה עומס מיוחד. ניתן לקרוא על כך בהרחבה באתר http://www.chisunim.co.il במדור טענות נפוצות.