אלרגיה למזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/04/2005 | 16:34 | מאת: אלה

לפני כחצי שנה אחרי מקופסת שימורים סרדינים והרגשתי נפיחות קלה באיזור הפה בחלק בפנימי, לפני כחודשיים אכלתי במסעדה קרפצ'ו טונה אדומה והתנפחתי יותר שוב בחלק הפנימי אך הפעם עיניין זה החמיר והקשה על נשימתי הסדירה.(אולי גם מלחץ), עשיתי טסטים הן על היד והן בדמי ולא נמצא שום דבר ניסיתי הכל לחומר משמר, לטונה, לפירות ים, לסלמון, לפורל והכל יצא שלילי האם ישנה דרך לגלות בכל זאת למה פיתחתי אלרגיה?העובדה שאיני יודעת למה אני רגישה מאוד מלחיצה אותי... כרגע יש לי את הזריקת אדרנלין האם ישנו טיפול מנע לאלרגיה שאין אנו יודעים את המקורה? תודה רבה אלה

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2005 | 09:25 | מאת: ד"ר קובי שדה

מגוון החומרים בסרדינים או באותה ארוחה שאכלת הוא עצום וקשה לדלות מתוכם את הגורם האלרגיה, אם בכלל מדובר בתגובה אלרגית. יש הרבה בדיקות אלרגיה להרבה סוגי מזון ובמידה ורשימת הדברים לגביהן נבדקת היא מצומצמת ניתן לפנות למרפאה מרכזית יותר שבה ניתן לעבור בדיקות נרחבות יותר. במרפאה שלנו באיכילוב אנו בהחלט מחזיקים מגוון גדול מאד של בדיקות אלרגיה למזון ובמידת הצורך תוכלי לפנות אלינו.

09/04/2005 | 12:42 | מאת: אלה

לד"ר קובי שדה ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה. שנית, רציתי לדעת האם זריקת האדרנלין (epi pen) וכדורי האהיסטון שברשותי אמורים לעזור לי במקרה של תגובה אלרגית דומה למה שחוויתי בעבר? מכיוון שעדיין לא גילו עדיין את החומר אליו אני רגישה אני מאוד חוששת לאכול מכיוון שאיני יודעת האם החומר מצוי גם בדברי אוכל אחרים. בעוד חודשיים אני נוסעת לחו"ל לתקופה של חודש, האם אתה ממליץ להצטייד בתרופה נוספת? תודה רבה, אלה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה