טווח האלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/03/2005 | 12:38 | מאת: דרור

לביתי האלרגית בת השלוש ערכנו בדיקות דם לאיתור מזונות אלרגניים. ברצוני לשאול האם ישנה משמעות לתוצאות מבחינת התגובה בפועל. למשל: האלרגיה לפיסטוקים מסומנת במספר 18.2 (very strong positive) ומה ההבדל אם היא היתה תאורתית מסומנת כ - 46? או 70?. כמו כן הייתי רוצה לדעת האם טווח כזה יכול וישתנה כלפי מטה? אשמח לקבל הסבר על משמעות התוצאות המיספריות של האלרגיה למשל האלרגיה לחלב וחלבון ביצה נמצאים בטווח של strong positive וסומסום ואגוזי לוז נמצאים בpositive. האם כל מה שמופיע בטווח הפוסיטיב עלול לגרום לשוק אנילפטי? ואם לא מהו הטווח ממנו עלינו להזהר? ברצוני להודות לך מקרב לב על תשובותיך.

21/03/2005 | 14:35 | מאת: ד"ר קובי שדה

ככל שהמספר גבוה יותר זה אומר שמצאו ריכוז גבוה יותר של נוגדני אלרגיה בדם - זה גם מגדיל את הסיכון לארוע אלרגי חמור יותר אך הקורלציה בין השניים אינה תמיד ברורה או ישירה. ערך אבחנתי טוב יותר יש לתבחיני האלרגיה הרגילים - הם נחשבים להרבה יותר מדויקים ואמינים בחיזוי האלרגיה ללמזונות.

29/03/2005 | 09:40 | מאת: נטע

האם אתה ממליץ לערוך לביתי בת השלול תבחינים אלה או שעלי להסתפק בתוצאות בדיקות הדם??

29/03/2005 | 09:51 | מאת: אסף

האם מכל טווח שמוגדר "אלרגיה" ניתן לצפות לתגובה אלרגית חמורה (כמו שוק נשימתי?) למשל מטווח של 6. או שרק בטווח הגבוה ישנה סכנה של ממש? ואיך למעשה תבחיני העור מדוייקים ואמינים, שהרי בעת מגע תת עורי ניתן לראות תגובה או לא! אשמח לקבל את תשובתך

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה