אלרגיה לחלב

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/08/2004 | 12:02 | מאת: שירי

שלום , אצל בני בן השנה אובחנה רגישות לחלב. כתחליף, הוא ניזון ממוצרי סויה. אמש נתתי לו פרוסת גבינה צהובה של חברה בשם "טבע דלי" הרכיבים : משקה סויה (מים מסוננים, חלבון סויה מעובד, טופו אורגני), קזאין, שמן לפתית בלתי מוקשה, תלת סידן, עמילן תירס, פרוקטוזה, מלח ים, חומצת לימון, קארמל, סידן פרופיונט, ויטמין E, ויטמן A, פלמיטאט. לאחר שעה החלו העפעפיים להתנפח. אני לא יודעת אם זה מקריות או לא, האם יש מרכיב בגבינה הזו שעשוי היה לגרום לו לנפיחות ? יש לציין כי יומיים קודם לכן, אכל מנגו שלם (בגודל קטן יחסית) וזו לא הפעם הראשונה. נפיחות ירדה מעט לאחר שימוש בטיפות היטאמין שנתן הרופא. אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2004 | 00:53 | מאת: ד"ר קובי שדה

תודה על שאלתך - המהווה הזדמנות חשובה להבהיר את אחת הבעיות החשובות בכל הנושא של אלרגיה למזון החודש חוקק בארה"ב חוק המחייב את יצרניות המזון לכתוב במילים פשוטות וברורות את רשימת המרכיבים במזון העלולים לגרום לאלרגיות כמו חלב, ביצים, בטנים וכדומה.... ובכוונתי לפנות באמצעות האיגוד הישראלי לאלרגיה למשרד הבריאות שלנו בבקשה לנקוט בצעד דומה גם אצלנו. המקרה שלך מדגים היטב את הבעיתיות של חוסר בהירות בפירוט החומרים שבמזון עבור המשתמשים שאינם (באופן טבעי כמובן) נהירים ברזי המונחים השונים. כיוון שאלרגיה למזון עשוייה להיות לגרום לסכנת חיים הרי שהרישום הלקוי עלול לעלות בחיי אדם ! "קזאין" הוא אחד החלבונים העיקריים בחלב ואחד הגורמים העיקריים לאלרגיה לחלב והמצאותו ב"משקה הסויה" הוא שגרם לתגובה - הישמרי היטב מפני מוצרי מזון שתכולתם לא ברורה לך. בשבוע הקרוב ישודר בתכניתה של "אודטה" ראיון איתי על הנושא הזה בדיוק ואת מוזמנת לצפות

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה