spontaneous pnemothorax

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

03/12/2000 | 14:05 | מאת: שירן

רציתי לברר בדיוק מה זאת המחלה הזאת. הבנתי שזה קשור לקריסת ריאות או משהו. חשוב לי להבין יותר לעומק אודות המחלה הזאת, כי ידיד מאוד טוב שלי, שחלה בזה, נמצא במצב מאוד לא טוב, ואני רוצה להבין עד כמה זה חמור. הוא על מורפיום כבר 4 חודשים, וטוען שלרופאים אין שום פיתרון בשבילו. אבקש מידע אודות הנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2000 | 00:25 | מאת: ד"ר קובי שדה

לעיתים (לא נדירות) במיוחד בצעירים, גבוהים, רזים ומעשנים., לעיתים לאחר שיעול מאומץ. חלה "התפוצצות" אזורית של בועיות הריאה ואויר דולף מהריאה החוצה לבית החזה. הדבר גורם לכאב חריף, ולקוצר נשימה שכן האויר שדלף מצטבר בבית החזה ולוחץ על הריאה ועל הלב. הלחץ עלול להיות כה חזק עד כדי הפרעה להתכווצות הלב ולדום לב. הטיפול חייב להיות מיידי - הכנסת מחט וצינור לבית החזה לשם ניקוז האויר שדלף. הצינור מושאר בד"כ מספר ימים עד שנפסקת הדליפה. לעיתים רחוקות יש צורך בניתוח. יש לבצע טומוגרפיה של החזה כדי לחפש סיבה אנטומית כמו "בולות" = שלפוחיות אויר גדולות - ואז יש לשקול ניתול מונע.

05/12/2000 | 09:06 | מאת: שירן

תודה רבה על המידע. האם באמת אין שום דבר שאפשר לעשות ע"מ למנוע את הכאבים ואת נטילת הכדורים (מורפיום ועוד כל מיני כולל כדורי שינה חזקים, אפילו הציעו לו כדורים נגד דיכאון)? האם זה נכון שכל חייו הוא ירגיש כאבים?

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה